21 Eylül 2013 Cumartesi

Siyah Süt

Dosya:Siyah Süt Kapak.jpg
"Bu kitap okunur okunmaz unutulmak için yazıldı. Suya yazı yazar gibi...Siyah Süt kadınlığın, kadınların hayatının kasvetli ve karanlık ama son tahlilde geçici bir dönemiyle ilgili. Birdenbire gelen ve geldiği gibi hızla dalgalar halinde çekile çekile giden bir haletiruhiye bu arada incelenen. Bu haliyle elinizde tutuğunuz kitap bir nevi tanıklık. Otobiyografik bir roman..." demiş Elif Şafak...

Okumaya başladığımda garip hissettim aslında kendimi. Zamanlama olarak yanlış mı acaba diye.. Ama bi huyum var ki başladığım bi kitabı asla kenara koyamıyorum :)

Elif Şafak kendi hayatını anlatmış bu kitabında, yani kısmen... Asla yapmam dediği şeyleri daha sonrasında nasıl tek tek yaptığını.. Yazarlıkla annelik arasında kaldığı dönemlerde asla benden anne olmaz deyip sonrasında bi anda kendini nasıl anne rolünde bulduğunu... Kendi iç seslerinin kavgasını ve onlarla başetme çabalarını... En önemlisi anne olduktan sonra yaşadığı büyük depresyonu...

"Parmak Kadın"lar olarak adlandırdığı 6 hayali kadın karakterle, yazar annelerin kendiyle iç savaşını, karışık duygularını ve düşüncelerini canlandırmış... Karakter isimleri çok sevimli :) Sinik Entel Hanım, Anaç Sütlaç Hanım, Can Derviş Hanım, Hırs Nefs Hanım, Saten Şehvet Hanım, Pratik Akıl Hanım.. 

Duygularını somutlaştırması çok güzeldi... Kendi iç sesleriyle konuşmalarında bende aynı duyguyu hissettim. Aslında hepimizin içinde bu parmak kadınlardan var sanki...

Hamilelik sonrası depresyonu konusunda da çok değerli bilgiler var bu kitabında. Loğusa kadınların yaşadığı psikolojik sıkıntıları çok güzel dile getirmiş bence. Bir çok kadının yaşadığı bir durum bu çünkü. Depresyonun aşamalarıyla birlikte anlatmış. Bilmeyenler için de güzel bir ayrıntı.

Hadi bakalım neler çizilmiş satır aralarında...

*Her ayna anahtarını kaybetmiş bir kapıdır. Açılır Diyar-ı Esrar'a. Olur da fazla bakarsan aynaya, aralanıverir kapı, kaybolursun sonsuzlukta.

*Tebeşirle çizilmiş bir sek sek oyunu kadar uçucu bir çizgisi var hayatın. Farkında olmadan basıyorsun çizgiye. Kızıyorlar anında. "Yandın!" diye atılıyorsun oyun dışına.
.................
Çizginin öbür yanı intihardır. Öyleyse yaşamak intiharın kenarında durup, zaman zaman ayaklarını boşluğa sarkıtmak pahasına oynamak oynamak, hiç yanmayacakmış gibi oynamaktır.

*Çünkü ne kadar girift olursa olsun her dehlizin bir çıkışı var. Ummadığın kadar yakında bir yerde seni bekleyen... Oraya doğru yürümek tek yapman gereken...

*Tesadüfler ki tesadüfi değildir.

*Yaşadığımız hayatın ne denli geniş ya da dar olduğu bizim taşıdığımız cesarete bağlı (Anais Nin)

*Mesele şu: Her çocuk, annesinin bedeniyle bütünleşmek ister. İmkansız bir hayal tabii. Artık çoktan kaybolmuş, sona ermiştir o bütünlük ama gene de hayal etmekten kendini alamaz çocuk. Annenin bedenine geri dönemeyen bireyi babanın 'sembolik düzen'i bekler. Sosyalleşme, kurallar, öğretiler, ataerkil bir toplum içinde var olmanın şartları ve işte bunlar...

*"Ah min-el aşk" demişti Osmanlı, "Aşktan bu yana..." Aşktan önce. Aşktan sonra. Çünkü aşk bir milat. Takvimlerin kendini sıfırladığı, saatlerin yeniden ayarlandığı an. Aşktan önce olan biten her şey -mişli geçmiş. Adeta yaşanmamış. Bir şekilde hafızaya sonradan alınmış. Aşktan sonra olan her şey şimdiki zaman. Öncesi ve sonrası olmayan...

Uzakları yakın, olmazları olur eden bir efsun aşk. İnsana tükürdüğünü afiyetle yalatan, ettiği tüm lafları bir bir hatırlatan, bileğinden kavradı mı sarsan, sarstı mı bırakmayan bir yudumluk efsun.
  
Aşk bir kimyasal bileşim. Formülünde esrar var.

*Erkekler yorulunca evlenirler. Kadınlar ise sırf meraktan evlenirler. Sonunda iki taraf da hayal kırıklığına uğrar. (Oscar Wilde)

18 yorum:

  1. Ara notlarından insanı sarsan bir duygu durumu yarattığını hissettim.Bir yerlerden umarım bulurve okurum.Sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, insan kendiyle iç muhakemeye giriyor. İnsanı sarsan bir duygu bu, katılıyorum :) Okunmalı bence de özellikle bayanların okuması çok mantıklı geliyor bana. Sevgiler benden :)

      Sil
  2. Elif Şafak en sevdiğim yazarlardan. Bu kitabını okumamıştım ama Aşk'ta tekrar tekrar aşık olduğumu çok iyi hatırlıyorum. hayat o kadar kısa ki aslında hiç durmadan düşünmeden balıklama dalmak gerek gerçek Aşk'a tutulduğunda. Benim için sır bu oldu işte. Hayatımın gerçek anlamını ancak gerçek Aşk'ı tattığımda anladım.
    mutlu ve aşk dolu günler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Şafak benim de en sevdiğim yazarlardan... AŞK'ı okuyupta Aşk'a dalmamak mümkün mü? Ne güzel anlatmışsın her kelimene harfi harfine gönülden katılıyorum... Fazla söze ne hacet... Sevgiler gönülden...

      Sil
  3. Elif ŞAFAK'ın Aşk kitabını okumuş ve beğenmiş biri olarak merak ettim.
    Ama bu aralar nedense hiç okuyamıyorum..
    Bu arada benim içimde küçük bir ordu halinde var bu parmaklardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet AŞK hakikaten güzeldi, bu kitabı da özellikle kadınlar için güzel...
      Olur öyle bazen, herkesin parmak kadınlarla iç içe zamanları mutlaka vardır.. Benim de sıkça olur oradan biliyorum :)

      Sil
  4. Başlanan kitap yarıda kalınca ona dönmek de zor oluyor gibi... :)
    Kitap-sanat seviyorsanız Kafa Dergi'ye de buyurun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben başlayınca bırakırsam geri dönemiyorum zaten :) Ya sıkıla sıkıla da olsa okumalıyım ya da tamamen kaldırmalıyım rafa, ileri ki dönemlerde tekrar şansımı denemek adına :)
      Sevilmez mi hiç, elbette gelirim. Çok teşekkürler :)

      Sil
  5. okuyup tam beni anlatmış dediğm kitaptı. doğum sonrası
    benzer duygulardaydım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok normal ki bu. Bu kitabı okuyupta kendinden bişey bulmayan yoktur bence.
      Özellikle anne olan tüm kadınlar hisseder aynı duyguyu.
      Doğum sonrası depresyonu hafife alınmayacak kadar çok malesef :(
      Umarım kolay atlatmışsınızdır sizde :)
      Sevgiler :)

      Sil
  6. Elif Şafak'ın bu kitabı da çok güzel.Hatta ben iki kere okudum..Elif Şafak'ı çok severim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok beğendim. Ben hiç bi kitabı iki kere okumadım, çok ilginç ki şimdi farkettim bunu da :)
      Elif Şafak bende seviyorum, yakın geliyor bana hep yazdıkları...

      Sil
  7. okumadım ama biliyom kitabı.
    evet yani ne zamanlama olmuş okuman için.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilirsin tabi, bi ara her yerde ilk raflardaydı :)
      Evet zamanlama kötüydü ama çok şükür çok etkisinde kalmadan geçiş yaptım :)

      Sil
  8. Hamile kalmayı planladığımız dönemde okumuş ve çok etkilenmiştim bu kitaptan ve hamilelik sonrasında okuduklarımın çok faydasını gördüm diyebilirim.
    Her şey normalmiş, bunu böyle hisseden bi tek ben değilmişim diyorsun.
    Böyle düşünmek kendini annenin güvenli kollarında hissetmekten farksız. Özellikle lohusalık döneminde.
    Ve sen çok güzel anlatmışsın kitabı. Özellikle hamilelik planlayan ve yeni doğum yapmış kadınlara, hatta onların eşlerine "eşlerini anlayabilmeleri için" tavsiye ederim.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı şeyi düşündüm biliyor musun? Bazen oluyor çünkü bu, sadece ben miyim acaba bunları yaşayan hisseden diye düşünebiliyoruz. Bu kitabı okuyunca bende kendimle iç seslerim arasında kaldığım zamanları hatırlayıp, ohh bir tek ben değilmişim demiştim :)
      Kesinlikle çok iyi ifade etmişsin, tam tamına katılıyorum kelimelerine :)
      Yeniden bebek düşündüğüm zaman eşime de okutmayı istiyorum...
      Sevgilerimle :)

      Sil
  9. Okumadığım nadir kitaplarından Elif Şafak ın. Evde var listemde bekliyor beni
    Pırasa da gördüm blogunuzu takibe alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk fırsatta listeye alın o zaman :)
      Teşekkür ederim hoşgeldiniz :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Görüntüleme Sayısı

Etiketler

1 hafta (1) 1 hafta filmi (1) 1 nisan şakası (1) 29 haftalık gebelik (1) 29.haftada neler oluyor (1) 30 ağustos (1) 32 haftalık gebelik (1) 3d boyama (1) 3d kaldırım boyama (1) 3d kaldırım sanatı (1) 3d sokak sanatı (1) 47 ronin (1) 8 aylık hamilelik (1) 8.ay (1) a beautiful mind (1) aamir khan (1) abd filmleri (3) acı biber (1) açlık oyunları (3) açlık oyunları serisi (3) adam fawer (1) agzınla kuş tutmak (1) ağaç ev (1) ahmet kural (1) ahmet ümit (2) ahşap ev (2) aile hekimi (1) akasya (1) akasya ağacı (1) akıl oyunları (1) aksiyon filmi (5) aksiyonlu rüyalar (2) aktekke camii (1) alaçam (1) alaçam ormanı (1) alaycı kus (1) alaycı kuş (1) alaycı kuş yorum (1) alaycı kuş yorumları (1) alo (1) amasya (1) amasya evleri (1) amasya kalesi (1) amasya köprüsü (1) amasya saat kulesi (1) amasya tarihi (1) anadolu sigorta (1) anladım (1) anladım şiiri (1) anlamlı isimler (1) anne çocuk aynı kıyafet (1) anne çocuk kıyafetleri (1) anne karnında bebek (1) anne kız aynı kıyafet (1) anne kız ayni kıyafet (1) anne kız kıyafetleri (1) anne kız kombin kıyafet (1) anne kız kombinleri (1) anne kus (1) anne olmak (3) anneliğe adım adım (3) anneliğe adım adım vol.3 (1) anneyim ben (2) anneysen eger (1) apocalypto (1) apocalypto filmi (1) apokalipto (1) apokalipto yorum (1) araba arkası yazısı (2) araba hırsızı (1) araf (1) argan (1) argan yağı (1) artistlik yapmak (1) asansör (1) aşık shakespeare (1) aşk (5) aşk filmi (2) aşk kırmızı (1) aşk kırmızı filmi (1) aşk tüneli (1) aşka dair (9) atatürk evi (1) atatürk müzesi (1) atatürk ormanı (1) atatürk parkı (1) ateş pahası (1) ateşi yakalamak (1) ay (1) ay fotoğrafları (1) ay resimleri (1) ayder yaylası (1) ayıcık (1) aynalı mağara (1) ayraç (1) ayyar hamza (1) ayyar hamza oyunu (1) azim (1) baaddin (1) baaddin marley (1) baattin (1) baattin karikatür (1) baattin marley (1) baattin sözleri (1) baba çocuk aynı kıyafet (1) baba kuş (1) baba oğul aynı kıyafet (1) baba oğul kıyafetleri (1) baba oğul kombini (1) bahar (1) bahar çiçekleri (3) bahçe dekorasyon (2) bahçe dekorasyon fikirleri (2) bahçe dizayn (1) bahçe düzenleme (1) bahçemde yeşeren umutlar (1) bahçemde yeşeren umutlar debbie macomber (1) bali (1) balkon dekorasyon (1) balkon dekorasyon fikirleri (1) balkon dekorasyon örnekleri (1) balkon dekorasyonu (1) balkon mobilyaları (1) balonlu ev (1) banner (1) başında kavak yelleri esmek (1) başkalarının hayatı (1) bazen (1) bebeğim (1) bebek (1) bebek hazırlıkları (1) bebek kıyafeti (2) bebek odası (1) bembeyaz (1) ben seni bu yağmurla sevdim (1) berlin duvarı (1) beyşehir (1) biber gazı (1) bilim kurgu (1) bilinçaltı rüyaları (1) bin bir gece masalları (1) binbir gece (1) binbir gece masalları (2) bir elmanın yarısı (1) bir ses böler geceyi (1) bir yumak mutluluk (1) bir yumak mutluluk debbie macomber (1) biri beni götürsün ve burada bıraksın (2) bitter çikolata (1) blog (3) blog görüntülenme sayısı (1) blogcan pabucu yarım çık dışarıya oynayalım (1) blogum 1 yaşında (1) blogum yenilendi (1) bonbonelle (1) börek (1) brandon lee (1) brandon lee ölümü (1) bu deyimler nereden geldi (1) bugün benim doğum günüm (1) bursa (3) bursa alaçam (1) bursa atatürk ormanı (1) bursa hanları (1) bursa inciri (1) buz (1) büyük aşk (1) büyük ayıcık (1) büyük mekanik adam (1) büyük mekanik adam büyük aşk (1) can yücel anladım (1) canakkale (1) canan tan (1) capraz ates (1) casper (1) casper cep telefonu (1) casper via a3 plus (1) cep telefonu (1) ceviz ağacı (1) ceviz ağacının altında oturmak (1) chichen itza piramidi (1) christmas gift (1) cilt bakımı (3) cok seversin bazen (1) cristmas (1) cumalıkızık (2) çakıl çikolata (1) çakıl taşı çikolata (1) çanakkale (1) çanakkale savaşı (1) çanakkale şehitler abidesi (1) çapraz ateş (1) çarpı işi (1) çınar ağacı (1) çıplak ayaklıydı gece (1) çiçek (3) çiçek arabası (1) çiçek çeşitleri (1) çiçekler (5) çiğ köfte (1) çikolata (1) çilek soslu kup (1) çilekli kup (1) çilekli muhallebi (1) çilekli tatlı (1) çin seddi (1) çizgi roman (1) çizim (1) çizimlerim (1) çocuk olmak (1) çocuk oyunları (1) çocukken oynadığımız oyunlar (1) çocuklar (1) çocukların ilginç soruları (1) debbie macomber (2) dedektif (1) dedektif filmi (1) dedektiflik filmleri (1) deep tone (1) deeptone (1) deeptone kitap (1) dekorasyon (2) dekorasyon fikirleri (5) dengesiz iş arkadaşı (1) deniz (3) deniz yıldızı (1) devlet tiyatrosu (1) deyim (1) deyimler (1) deyimlerin oluşma hikayesi (1) dıy (1) dingonun ahırı (1) diyet (7) diyet günlüğüm (5) diyet listem (5) diyet listesi (4) diyet yapıyorum (5) diyetimin 12. günü (1) diyetimin 15. günü (1) diyetimin 2. günü (1) diyetimin 3. günü (1) doğadan (1) doğal peeling (2) doğu almanya (1) doğum destekçisi (1) doğum günü (1) doğum izni (1) doğum koçu (1) doktor şikayet (1) doktora küsmek (1) dolap çevirmek (1) dolmuş (2) dolmuş maceraları (1) dolunay (1) don (1) donmuş gül (1) dostluk (2) doula (1) dram filmi (2) duygu mimi (1) duygular (1) duygulara yolculuk (3) duygusal film (1) duygusallık (1) dügün dernek (1) düğün (1) düğün dekorasyon örnekleri (1) düğün dekorasyonu (1) düğün dernek (1) düğün dernek film (1) düğün organizasyon (1) düğün organizasyon fikirleri (1) düğün organizasyonu (1) düğün renkleri (1) düğün temaları (1) dünyanın 7 harikası (1) dünyanın 7 yeni harikası (1) e-gurme (5) e-gurme.com (5) ekşi sözlük (1) ekşi sözlük kahve tadında (1) el yapımı hediyeler (1) el yapımı yılbaşı süsleri (1) elif şafak mahrem (1) elif şafak siyah süt (1) elmalı kurabiye (1) elmalı kurabiye tarifi (1) elmalı pasta (1) elmalı şeker (1) elmalı turta (1) elmalı turta tarifi (1) en iyi yabancı film (1) en son yürekler ölür (1) Erkan Sarıyıldız (1) eski hamam (1) eşref saati (1) etamin (2) etamin pano (1) eti gurme (1) eti karam (1) eti karam bitter çikolata (1) eti karam gurme (1) eti süt burger (1) ev modelleri (1) evde kahve yapımı (1) evde peeling (1) eylül (1) fana (1) fanaa (1) fanaa değerlendirme (1) fanaa yorum (1) fanatik (1) fantastik filmler (1) farkında olmk (1) farkındalık (1) feribot (1) fındık (1) film (2) film gibi rüya (1) film yorumu (1) filmler (21) frankenstien (1) frankenstien ölümsüzlerin savaşı (1) frankeştayn (1) gajini (1) garip evler (1) garip şekilli evler (1) gebelikte 8.ay (1) gelibolu (1) gerçeklerim (1) gerilim filmi (1) geviş getirme (1) gezi rehberi (27) ghajini (1) ghajini değerlendirme (1) ghajini yorum (1) gif (2) gina carano (1) glikoz (1) göbek ad (1) gurme kahve (2) gül (1) gül suyu (1) gülümse (1) güncel (14) güneş (2) güneş alerjisi (1) güneş gözlüğü (1) günlük tutmak (1) hamilelik (2) hamilelik günlüğü (3) hamilelikte kullanılabilecek güneş kremi (1) hamileyim (1) hande altaylı kahperengi (1) handmade cristmas gift (1) hasta hakları (1) hasta oldum (1) hayal (2) hayal kurmak (1) hayal mimi (1) hayalim (1) hayaller (3) hayallerin küçümsenmesi (1) hayat bir oyunsa (1) hayat felsefesi (1) hayatı hissetmek (1) hayattaki en güzel duygu (1) hayattaki ilk anılarım (1) hayvanlar alemi (1) hediye (1) hediye ayıcık (1) hediye fotoğraf makinası (1) hediye günlük (1) hergün (1) hıdırellez (1) hikaye (3) hindistan (1) hobi (1) horoz saldırısı (1) hoşgörü (1) house (1) huzur (1) huzur bulduğum mim (1) hükümet kadın (1) hükümet kadın 2 (1) hükümet kadın2 (1) hükümet kadını (1) hükümet kadını 2 (1) hüzün maskesi (1) hüzün şiiri (1) ic dökme yazisi (1) igne isi (1) ihsan oktay anar (1) ilginç evler (1) inci (1) incir (1) insan hergün (1) insan olmak (1) interesting houses (1) ipek çiçeği (1) ipek han (1) ipekhan (1) isim analizi (1) isim bulma (1) isim enerjisi (1) isim soyisim uyumu (1) isimlerin enerjesi (1) işleme (1) italya (1) iyiki doğdum (1) izmir (4) izmir asansör (1) izmir deniz (2) İzmir Kordon Boyu (1) izmir kuşadası (1) izmir şirince (1) japon efsanesi (1) johnny deep (1) kabak tadı vermek (1) kadınlar günü (1) kafa tokuşturmak (1) kahperengi (1) kahraman tazeoğlu (1) kahraman tazeoğlu şiirleri (1) kahve (6) kahve ağacı (1) kahve çeşitleri (2) kahve fincanı (1) kahve kokusu (1) kahve maskesi (1) kahve peelingi (1) kahve satış sitesi (1) kahve tadında (5) kahve tadında blog (1) kahveni kişiselleştir (1) kahveni yarat (1) kaldırım boyama (1) kaliteli kahve (1) kalp (1) kalpli hediye (1) kalpli kahve fincanı (1) kalpli kart (1) kanatlarım var ruhumda (1) kapı (1) kapı resimleri (1) kar (3) kar manzaraları (3) kar manzaralari (1) kara kalem (1) karadeniz (3) karadeniz gezisi (3) karakalem (1) karakalem çalışmaları (1) karakalem çizim (1) karalama (1) karaman (1) karamanın tarihçesi (1) karamanın tarihi (1) karanfil (1) karaoke (1) kararlar (1) karavan hayali (1) karga (1) karga film (1) karga filmi (1) karikatür (2) karmaşık rüyalar (1) karşıyaka (2) kart (1) kaska yok muska var (1) kaya maya (1) kedi (1) kedi tırnağı (1) kemer (1) kenan imirzalıoğlu (1) khaled hosseini (1) kırağı (1) kış (2) kış pikniği (1) kız bebek (1) kız bebek ismi (1) kızım geliyor (1) kibar şoför (1) kilolara elveda (1) kitap (1) Kitap aşkına (1) kitap ayracı (1) kitap ayracı yapımı (1) kitap dekorasyonları (1) kitap dolap (1) kitap oturma grubu (1) kitap saksı (1) kitap sehpa (1) kitap tutkunlarına harika dekorasyon fikirleri (1) kitap yatak (1) kitaplar (21) kitaplık (1) kombin (2) komedi filmi (2) komedi filmleri (2) komik karikatürler (1) konya (3) konya mevlana (1) kordon (1) kordon boyu (1) korku filmi (1) koyboy filmi (1) koyun (2) köpek gezdirmek (1) köy evi (1) kuantum isim analizi (1) kucuk mutluluklar pastanesi (1) kullanmadığın eşyaları ver (1) kurabiyeler (1) kurtarıcı isa heykeli (1) kuş adası (1) kuş yuvası (1) kuşadası (1) kuşlar (1) kuşların dansı (1) kuzen (1) kuzu (1) küçük mucizeler dükkanı (2) küçük mucizeler dükkanı serisi (2) küçük mutluluklar pastanesi (1) la roche posay (1) la roche posay effaclar (1) lale (1) laleler (1) larende (1) laz uşağu (1) machu picchu (1) maden faciası (1) mağara (1) mahrem (1) makale (1) martı yayınları (1) martılar (2) martılar ve deniz (2) mary ellen taylor (1) masal (1) maske (1) maskeli süvari (1) maskeli süvari jonny deep (1) maskeli süvari yorum (1) meçhul asker (1) mekanik adam (1) menekşe (1) meram (1) meram bağları (1) meram köprüsü (1) merhaba anlamı (1) merhamet (1) merhamet dizisi (1) mevlana (1) mevlana sözleri (1) mevlananın ölümü (1) mevsimler (1) mim (5) mim yazısı (10) Mimlendim (12) minibüs (2) minyatür (1) moda (2) muhabbet (1) murat cemcir (1) Murhpy Kanunları (1) mutfağım (1) mutlu yıllar (1) muzlu pasta (1) müzik (1) müzik kutusu (1) nazo ablanın yeri (1) nescafe (1) nikon (1) nikon fotoğraf makinası (1) nisan 1 şakası (1) nurgül yeşilçay (1) o uyuduğunda (1) oblivion (1) oblivion değerlendirme (1) oblivion yorumları (1) olasılıksız (1) olasılıksız adam fawer (1) one week (1) one week film (1) ordan burdan (6) ordan burdan vol.12 (1) ordan burdan vol.5 (1) ordan burdan vol.9 (1) orjinal evler (1) oscar ödüllü film (1) oscar ödüllü filmler (3) osman sınav (1) oyun (1) öldükten sonra başka bir insan olarak doğmak (1) ölmeden önce izlenmesi gereken filmler (1) ölümcül oyuncaklar (1) ölümcül oyuncaklar kemikler şehri (1) ölümcül oyuncaklar serisi (1) ösym (1) özel günler çayı (1) özlem (1) papatya (1) parabensiz güneş kremi (1) parabensiz temizleyici jel (1) pasta (1) peeling (1) peluş ayı (1) pencere (1) pencere resimleri (1) petra antik kenti (1) peynir ve rüya (1) piknik (2) pinhani (1) pinhani yitirmeden (1) pipo (1) planlar (1) politik dram (1) politik film (1) porland (1) psikolojik bilim kurgu filmleri (1) psikolojik filmler (1) puslu kıtalar atlası (1) reenkarnasyon (1) rejim (4) reklam (4) rengarenk (1) renkli araba (1) roma kolezyum (1) roman (1) romantik (2) romantik film (3) romantik komedi (3) ronin (1) rüya (4) rüya alemi (1) saat kulesi (2) sabır (1) sade ve derin (1) sadece bir kelime mimi (1) sağlıklı beslenme (1) sahil kasabası (1) sahil kasabası hayali (1) sakız (1) sakız çiçeği (1) salıncak (1) samsun (1) samsun atatürk evi (1) samsun atatürk müzesi (1) samsun gezisi (1) samuray (1) samuray savaşçıları (1) sana dokunmak (1) sanbahar resmi (1) sardunya (2) sardunya çiçeği (1) sarı çiçek (1) sarı yapraklar (1) seni içimden terkediyorum (1) seni içimden terkediyorum kahraman tazeoğlu (1) sevgi (4) sevgili kartları (1) sevgililer günü (1) sevgililer günü hediyesi (1) sevgililer günü için kart (1) sevgiliye hediye (1) sevimli ayıcık (1) shakespeare in love (1) sherlock holmes serisi (3) sıla (1) sille (3) siyah süt (1) siyah süt elif şafak (1) siyaset (1) soğuk (2) sokak boyama (1) soma (1) son yolculuk (1) sonbahar (2) spor (1) strange house (1) strange houses (1) sucuklu yumurta (1) sülfür gazı (1) sümbül (1) süper ay (1) sütaş süzme peynir (1) sütlü tatlılar (1) şah-mat (1) şaka (1) şarkı (1) şeb-i arus (1) şebi arus (1) şefkat tepe (1) şehitler abidesi (1) şehitlik (1) şehrazat (1) şehriyar (1) şeker (1) şiirler (10) şirin sahil kasabası (1) şirince (1) şirince kasabası (1) şirince köyü (1) şükür (1) şüphe asla uyumaz (1) tac mahal (1) tadını çıkarmak (1) tag (1) takip ettiğim bloglar (1) tanıtım (16) taş ev (1) taş koleksiyonu (1) taş plak (1) tatlı (2) tavuk kanat (1) tavuk manyağı (1) tavus baba türbesi (1) taze kahve (1) telefon (1) thank you (1) the crown (1) the crown film (1) tınaztepe mağarası (1) tırtıl (1) tırtıl cinsi (1) tırtıl çeşitleri (1) tırtıl türleri (1) tirilye (1) tiyatro (1) tuğçe kazaz (1) turtalar (1) türk filmi (2) türk kahvesi (2) türk sineması (1) türkçe parkı (1) tüylü ayı tırtılı (1) twitter (1) uçan balonlar (1) uçurtma avcısı (1) uçurtma avcısı yorum (1) uçutma avcısı kitabı (1) ukrayna aşk tüneli (1) ukrayna klevan aşk tüneli (1) umuda doğru (2) umut etmek (1) uzun hikaye (7) uzun hikaye 2 (1) uzun hikaye 3 (1) uzun hikaye 4 (1) uzun hikaye 5 (1) uzun hikaye 6 (1) uzun hikaye filmi (1) v (1) v for vendetta (1) verrr (1) verrr.com (1) vuslat (1) www.e-gurme.com (2) yağmur (3) yağmur şiiri (1) yalnızlık (2) yapraklar (1) yavru kuş (1) ye dua et sev (1) ye dua et sev filmi (1) yelpaze (1) yeni banner (1) yerli filmi (1) yeşil (1) yeşilırmak (1) yıl başı (1) yılbaşı (2) yılbaşı süsleri (1) yolculuk (1) yöresel kahve çekirdekleri (1) yumurta kabuğu sanatı (1) yumurta kabuğu süsleme sanatı (1) yumurta kabuklarından yapılanlar (1) yumurta sanatı (1) yumurta süsleme (1) yumurta süsleme sanatı (1) zafer bayramı (1) zayıflama (1) zaz (1) zeytinbağı (1)