Pages

29 Eylül 2014 Pazartesi

Konya Meram Bağları


   Konya'nın en güzel ve en yeşil merkez ilçesidir Meram... Bilindiği üzere kurak memleket olarak geçer ve belediyelerin yeni düzenlemeleri olmasa belki de yakında çöl olacak yerlerdendir Konya :)


  Bundan dolayı Konya'da yeşil görmek bir ayrıcalıktır. Hele hele su dolu bir havuz görmek bile, deniz görmüş kadar sevinmeye sebeptir :D

  Konya'ya gelipte gezmeden giden yoktur Meram'ı. Tarihi köprüsüyle, çay bahçeleriyle, gözleme salonlarıyla, tepede Tavus Baba Türbesiyle huzuruna doyulmaz.



 Aslında havuzda görünen su eskiden Meram deresi olarak bilinen dereden gelirdi. Ama derenin kurumasıyla suyu doldurmak belediyeye düştü.

 Görüldüğü gibi sağlı sollu çay bahçeleri derenin kenarlarında hizmet veriyor. Kocaman çınar ağaçlarının altında çayınızı yudumlamak kadar huzur veren bişey yok....






Yukarı doğru çıkarken yine yemyeşil ağaçların arasından bol oksijeni soluyarak adım adım çıkmak en güzeli. Bir adım yukarıda bulunan Tavus Baba Türbesi ve camii de buraya huzur katan diğer önemli bir mekan. Tavus Baba Türbesi yıllardır gizemini korur. Tavus Baba diye geçer türbe ama eskilerden Tavus Hatun diye de söylentiler var. Bayan mı erkek mi olduğu meçhul.  Mevlana aşkıyla Konya'ya gelip merama yerleşen yüksek gönüllü bir zat olarak bilinir. Türbe'nin genel görünümü de huzur vericidir.

Tavus Baba Türbesi




Tavus Baba Türbesi






 En tepelere çıkıldıkça Meram köyü olarak bilinen köye giden yol göze çarpar. Herkesin hayranlıkla gelip burada fotoğraf çektirmeden gitmediği bu yol, çam ağaçlarıyla çevrili 200 mt kadar devam eder. Son zamanlarda gelin ve damatların gözde mekanlarından :)


Eeee Meram'a gelinir de tükürük köfte yenmeden gidilir mi? :) Biraz yukarısında piknik alanları da mevcut ama gezmek için gelipte acıkan olursa şayet burda ayaküstü atıştırıp karnını doyurabilir.


 Hediyelik yada hatıra birşeyler almak isteyenler sıra sıra açılmış olan sergilerden faydalanabilirler. İncik boncuk ve özellikle Konya'ya özgü hediyeliklerden çok rahat temin edebilirsiniz.


Eeee yorulduk, artık yavaş yavaş iniş yoluna geçelim. Olurda yolunuz düşerse Konya'ya, Meram'a uğramadan geçmeyin emi :)

Görüşürüz :)

14 yorum:

  1. Köftenin adı neden tükürük köftesi? :))

    Harika bir yermiş burası. Konya'ya gideli epey zaman oldu, Alaattin Tepesi'miydi, merkezde öyle bir yere gitmiştik.
    Ama Meram'a hiç gitmedim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tükürük köfte değil ismi :) Ben esprisine söyledim. Hani vardır ya dışarda yapılan köftelere tükürük köfte denir, her yerde mi öyle denir bilemedim şimdi :)

      Evet Konya'nın en güzel yerlerindendir. Alaattin Tepesi eskisi kadar güzel değil malesef. Ama tabi merkezde olması ve
      yeşilliği dikkat çekiyor. Çok daha güzel yerleri var Konya'nın :) Bir daha gelirseniz aklında olsun o zaman :)

      Sil
  2. Bir gün Konya'ya gidersem, burayı da aklıma yazdım.Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konya güzel şehir, umarım yolunuz düşer. Rica ederim :)

      Sil
  3. Harika bir yer bayildim buraya:) fotograflarda super :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten çok güzel bir yer, huzur dolu. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Konya'ya hiç gitmedim ama fotolara bayıldım. İnşallah birgün kısmet olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gez dünyayı gör Konya'yı demişler :) Konya güzel şehir. İnşallah yolunuz düşer :)

      Sil
  5. iyi bayramlaaaar. ama bebişe iyi bak bayramdaaaa bi de çok çok çikolata ye o da yesiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bayramlar deep :)
      Çikolata yedim, yedikçe hop hop hopladı oda :)
      Çikolatasız olmaz kii :)

      Sil
  6. Ben de yıllar önce gitmiştim. Ekoloji bozulunca birisine düşer suyu doldurmak diyeceğim ama; suyu bulmak da marifet. Allah sonumuzu hayır etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa biliyorsun Konya'yı demek, ne güzel :) Aynen suyu bulmak büyük marifet bu devirde. Eskiden göller derler şarıl şarıl akardı. Şimdi ne dere kaldı ne göl. Allah sonumuzu hayır etsin dediğin gibi...

      Sil
  7. Sende mi konyalısın canııım!!! Bu yaz bende oradaydım... Umarım bir iki yıl sonra hep oralı olurum... Meram konyanın en güzel yerlereinden bir tanesi!!! Tükürük köfteyi yemedim ben hiç ama.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Konya'lıyım ben canım. Bekleriz her zaman :) 1-2 yıl sonra derken iş için mi gelecek siniz ki? Tükürük köfte komiklik olsun diye konmuş bir isim, Konya'da lafı çok geçer :) Tükürükle ıslatılmış babında, iğrençliğine yani :D Gerçek değil tabi :)

      Sil