Pages

14 Mart 2013 Perşembe

Alaycı Kuş


Eveettt... Serinin son kitabı olan Alaycı Kuş'u da bitirip seriyi tamamlamış bulunmaktayım. İlk iki kitaptan biraz farklı bir konusu var. Ama yadırgayamayacağımız tek gerçek var ki; tüm kahramanları sanki çok yakından tanıyormuşuz gibi. Özellikle Katniss,Peeta,Gale ve Prim adına hepsinin duygularını hissediyor, onlarla sinirlenip, onlarla mutlu oluyor ve ayrı ayrı kendinizi onların yerine koyabiliyorsunuz.
Macera, gerilim tarzı kitapları sevenler kesinlikle okumalı. Kurgular çok güzel, her bir sayfada acaba bu sefer ne olacak diye heyecanla okuyorsunuz her bir cümleyi.

İlk iki kitabın kurgusuyla biraz farklı Alaycı Kuş. En çok sonu nasıl bitecek acaba diye merak ediyordum. Sonu da gayet güzel olmuş. Bazı bölümlerde gözleriniz doluyor,öyle içten hissediyorsunuz ki olaylardaki duygusallığı. İnsanın kendiyle nasıl savaştığını da gösteriyor Katniss bize.

Serinin diğer kitapları Açlık Oyunları ve Ateşi Yakalamak heyecanından sonra Alaycı Kuş son noktayı koyuyor.

Uzun lafın kısası; Alaycı Kuş tavsiyedir ve mutlaka okunmalı !


4 yorum:

  1. geçen yıl okumuştum üçünü de.
    unuttum bileee.
    :)

    YanıtlaSil
  2. kitabın sonuncusunu yeni bitirdim:)sonu çok tuhaftı üzücüydü birazda ne bilim:)sonunun iyi bitirildiği 4. bir kitabı olsaydı keşke hemen okurdum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir kitap evet, filmini de izledim ama kitaptaki heyecanı vermedi ne yalan söyleyeyim :) bence sonu da ilginç hem yine kötü değil ki mutlu son sonuçta :) evet bi tane daha olsa okunurmuş :)

      Sil
  3. Merhaba, böyle bir etkinliğim var katılır ve duyurursanız çok sevinirim =)
    http://manolyadan.blogspot.com.tr/2015/04/kitap-okuma-etkinligi.html

    YanıtlaSil