Pages

9 Mart 2013 Cumartesi

Argan Yağı İle Doğal Güzellik


Argan Yağı sadece Fas’ın güney batısındaki Agadir, Essaouira ve Taroudant bölgelerinde yetişen ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Argan (Argania Spinosa) ağacının meyvesinden elde ediliyor.

Argan Yağı %100 doğaldır ve yüz, saç ve tırnak için çok faydalıdır. Kuru ciltli insanlar için eşsiz bir çözüm olmasının yanı sıra yağlı ciltli kişiler için de ciltte ve saçlı derideki yağ bezesi oluşumunu önlemesi bakımından faydalıdır. Argan Yağı cilde muhteşem derecede canlılık kazandırmaktadır. 

Bende Argan yağıyla patronum sayesinde tanıştım. Sağolsun gittiği Fas gezisinde hediye olarak Argan Yağı getirmiş. Daha önce hiç duymamıştım ismini, ne işe yaradığını.  Sorduğumda araştır öğren dedi :) Bende araştırdım ve öğrendiklerimden dolayı çok mutlu oldum :) Peki ne işe yarar bu Argan Yağı? 

*Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.
*Cildi rekor denilebilecek bir zamanda nemlendirir ve cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.
*Sivilce tedavisinde oldukça etkilidir.
*Cildinizin yumuşamasına yardımcı olur.
*Güneş (UHV zararlı ışınları), sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırarak hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.
*Ciltteki tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.
*Gözaltı kırışıklıklarında etkilidir.
*Dudak ve cilt çatlaklıklarına çok iyi gelir.
*Hamilelik çatlaklarının önenmesinde faydalıdır.
*Hem kuru hem de yağlı ciltler için kullanıma uygundur.
*Yıpranmış ve donuklaşmış saçlarda parlaklık sağlar.
* Saç kırıklarının oluşmasını önler.
* Saçları besler.
*Kırılgan tırnak yapısını güçlendirir.

Ben yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Özellikle göz çevresi kırışıklarım çok fazlaydı, şu anda iyice azalmış durumda. Özellikle kırışıklıklara ve çatlaklara çok iyi geldiğini söyleyebilirim. Cilde canlılık verdiği de kesinlikle doğru. İnternet üzerinden satışı yapılıyor bildiğim kadarıyla ama Türkiye de satılan yerler var mıdır bilmiyorum. 

Kullanımı da çok basit. Yüz için kullanılacaksa; ilk önce yüzünüzü temizlemeniz gerekir. Temizledikten sonra parmağınıza bi kaç damla argan yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Daha sonra masaj yaparak argan yağını yüzünüze uygulayın. Vücut için kullanılacaksa; duştan sonra avuç içine bi miktar argan yağı koyarak masajla vücudunuza yedirebilirsiniz. Kolayca emilebildiği için rahatsızlık vermez, masajdan sonra tekrar duş almayı gerektirmez.Saç için kullanılacaksa; Saçınıza kafa deriniz ıslanacağı kadar Argan yağı uygulayın. Kafa derinize yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika boyunca böyle bekleyin. Daha sonra saçınızı yıkayın. 

Güzellik dolu günlere :)

5 yorum:

  1. heeeey bunun sabununu gördüm.
    madem iyi bişi alıp kullanayım.
    pahalı biraz amaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sabunu duymamıştım :) evet biraz pahalı ama faydasını görünce parası pek umursanmıyor açıkçası :) al al işe yarar :)

      Sil
  2. merhaba bahsettiğiniz yağ anladığım kadarı ile saf. Eşime almak istiyoruz ama henüz güvenebileceğimiz bir marka bulamadık sizden ricam mümkünse marka verebilir misiniz şişenin üzerinde İnternet adresleri varsa oda işe yarar. eğer burada yazamaz iseniz uygun gördüğünüz takdirde mail adresimi veririm. saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet saf bir yağ. Gerçekten işe yarıyor özellikle kırışıklıklarda ve göz altı kırışıklarında çok etkili. Marka olarak şu anda hatırlayamadım ama internette sadece argan yağı satan siteler var bildiğim kadarıyla . Fiyatları biraz pahalı ama işe yaraması önemli sonuçta. Markasına da eve gidince bakıp yine bilgi veririm. İnternet siteleri ne kadar güvenli bilmiyorum ama araştırma yaparsanız mutlaka güvenli bir site bulabilirsiniz.Saygılar...

      Sil
  3. merhaba argan yaginin markasini yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil