Geçenlerde bahsetmiştim, kitap okumakla kafayı bozmuş bi haldeyken tek tek kitaplar tükenince çareyi serilere bağlamakta buldum :) İki hafta oluyor sanırım Sherlock Holmes serisini elime alalı.Şu anda 3. kitabındayım, biraz ara verdim hızlı okumaya. Sindire sindire okuyorum artık,acele etmemeye çalışıyorum zorda olsa :)
Kitapların belli bir konusu yok, bölüm bölüm her bir ilginç ve karmaşık olay için, nasıl bir yöntem keşfedilmiş ve olaylara nasıl bir bakış açısı kazandırılmış onu anlatıyor.
Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes, kendine özgü karakteri ve yaşadığı birbirinden farklı maceralarıyla,çarpıcı hikayeleriyle insan zekâsını zorlayan tuhaf suçlar ve cinayetler dünyasında gezdirirken, gerçeğe giden bir yolda yalnız olmadığınızı da hissettiriyor... Serinin ilk kitabı Akıl Oyunları Gölgesinde. Bu kitaptan altını çizdiğim ve hoşuma giden cümleleri paylaşmak istedim.
* İnsan teorileri gerçeklere uyduracağına, farkında olmadan gerçekleri teorilere uydurmaya çalışır.
*Hayat, insan aklının düşünebileceğinden çok daha gariptir. İnsan,gerçekle sıradan denen şeyleri çoğu zaman hayal bile edemez.
*Bir polis memuru tatsız ve kuru ifadeler üzerinde dururken, bir gözlemci meselenin özünü oluşturan ayrıntılara bakar. Buna göre sıradan olandan daha olağanüstü bir şey yoktur.
*Bir kadının hayalini almak, bir kaplanın yavrusunu elinden almaya benzer. (Fas Atasözü)
*Bir insan,beynindeki odaları kullanabileceği eşyalarla döşemeli ve geri kalanları da istediği zaman çıkarıp kullanabileceği bir yere,kütüphanesine yerleştirmelidir.
*İmkansızı çıkardığında elinde kalan şey gerçeklerdir.
*Suç evrenseldir. Mantık ise nadiren görülür. Bu yüzden suçtan çok mantık üzerinde durmalısın.
*Kanunun diğer tarafında yer alsaydım, en başarılı suçlu ben olurdum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder