Pages

4 Şubat 2014 Salı

Yöresel Kahve Çekirdekleri


Kahveyi ve her çeşidini çok seviyorum. Blogumun isminden de belli olduğu gibi, kahve tadında paylaşımlarda bulunmaktı blogumu açmaktaki ilk amacım. Kahveyi sevmekle kalmayıp, kahveli tüm yiyeceklere karşı aşırı bir zaafım var :) Teknolojinin bize sunduğu yenilikler sayesinde yeni bir siteyle tanıştım, mis gibi kahve kokulu :)

Gurme kahve sektörüne hızlı bir giriş yapan www.e-gurme.com ’u takip ettikçe kahveye olan ilgi ve merakım giderek artmakta iken konularında uzman olduklarını hissettiren bu ekipten kahve üzerine bilgi edinme hevesindeyim şu aralar.

Firmanın internet sitelerinde sunduğu  “yöresel kahveler” http://www.e-gurme.com/kahve/taze-yoresel-kahveler/  kategorisini incelerken öğrendim ki kahvenin özellikleri; yetiştiği bölgeye, yüksekliğe, çevresinde yetişen diğer bitkilere göre büyük farklılıklar gösterirmiş. Yöresine göre kahvelerin bazısı çok yüksek asidik değer taşıyabiliyor, bazısı keskin kokusuyla biliniyor, bazısı meyvemsi aromalar taşırken, bazısı da tüm damağa yayılan uzun süre kalıcı bir tada hakim olabiliyormuş.

İyi bir kahve demlemek-hazırlamak için; belli yörelerden seçilen kahve çekirdeklerinin harmanlanarak, kullanılacak kahvenin elde edilmesi Dünya’da kabul gören bir yöntemmiş. Bunun için öncelikle kahve demleme-hazırlama yönteminin belirlenmesi ve kahveden elde edilmek istenen niteliklere göre yöresel kahvelerden seçim yapılıp, gene elde edilmek istenen tada göre belirli yüzdeler ile karıştırılması gerekirmiş.

Yani uzun lafın kısası kahve deyip geçmemek lazım. Mis gibi kokusu ile her ülkeden ayrı bir tat yakalamak zor iş azizim :) Hazırlanma aşamaları da gayet özen isteyen bir ürün. Daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak ve ürünlerini incelemek isterseniz  www.e-gurme.com'u tıklamanız yeterli :)


10 yorum:

  1. green coffee diye bi kahve çeşidi varmış. zayıflatıyormuş. doktorların tavsiyesi falanmış.
    onu biliyor musun. kullandın mı hiç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet duydum onu, ama denemedim canım. doktorların tavsiye ettiğini bilmiyordum bak. bulursak deneyelim bari :)

      Sil
  2. ya habire kahve içiyom yaaa. bi bakıyim temams.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve candır yaa, içilmez mi :) Hadi bak seversin sen :)

      Sil
  3. Türk kahvesini tek geçerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk kahvesi tabiki tek :) Damla sakızlısını merak ediyorum ama henüz tatmadım hiç. Sitede var sipariş verecem bende :)

      Sil
  4. merhaba:)
    ben de kahveyi çok severim
    dediğiniz adreslere bakacağım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Hoşgeldiniz :)
      Kahvesiz olur mu hiç, candır kahve :)
      İnceleyin mutlaka, çok güzel bir site, miss gibi kahve kokulu :)
      Sevgiler :)

      Sil