Pages

6 Eylül 2013 Cuma

Bahçemde Yeşeren Umutlar



Küçük Mucizeler Dükkanı serisinin 3. kitabı bu.  En son 2. kitabı Bir Yumak Mutluluğu okumuştum. Bu kitapla birlikte 3 kitabını bitirmiş oldum. Devamı gelir mi bilmiyorum bakalım kısmet :)

Bahçemde yeşeren umutlar konu olarak ilk iki kitaptan farklı. Diğerlerinde 3-4 kişinin hayatları ele alınıyordu. Bu kitabında Susannah ana karakter. Aile yaşantısı, çocukları ve eşiyle olan ilişkileri, annesi, babası ve kardeşiyle olan geçmiş hikayesi, eski ve derin aşkı, arkadaşları. Tüm ayrıntılarıyla yaşamına tanık oluyoruz.


Babasının ölümü ve annesinin rahatsızlanması üzerine 10 günlüğüne Colville'e eski evine dönen Susannah, eski eviyle birlikte eski anılarına dair de bir yolculuğa çıkmış oluyor. Babasına olan düşmanlığı ölünce de geçmeyince geçmişi araştırmaya, eski aşkını bulmaya ve ondan hesap sormaya, ölen kardeşinin hikayesini öğrenmeye niyetlenir. Ve olaylar başlar. İlk önce eski sınıf arkadaşı Carolyn'i bulur. Daha sonra da babasının zoruyla ayrıldığı ve bu yüzden hep babasını suçladığı, eski sevgilisi Jake'in izini sürmeye başlar. Bir dedektif tutar ve beklemeye başlar.

Bu arada kızı başına buyruk Chrissie annesinin yanına anneannesiyle ilgilenme bahanesiyle gelir ve orada Troy adında serseri tipli bir çocuğa aşık olur.

Susannah bir yandan annesiyle ilgilenmek zorundayken, bir yandan kızıyla ve geçmişine dair sorularla cebelleşmeye başlar. Olaylar gittikçe içinden çıkılmaz bir yol alırken geçmişine dair bildiği herşeyin aslında yalanlar üzerine kurulu olduğunu öğrenir. Peki doğru nedir?

Tam yaz için sahilde okumalık bir kitaptı, bende bu fırsatı kaçırmadım :) Kitabı diğerlerine göre daha çok beğendim. Tek konu olması ve olayların kurgulanması bakımından farklı bakış açıları geliştirilmiş olması iyiydi.. Kurguyu da beğendim yani :)

Darısı sıradaki kitabın başına :)

9 yorum:

  1. küçük mucizeler hakkında hem iyi hem kötü çok yorum yapıldı, kitap bloglarının hemen hepsinde yapıldı. kısmet olmadı okumak henüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Küçük Mucizeler Dükkanı da dahil bu serinin tüm kitaplarını beğendim. Şöyle ki ara sıra alıp eline kafa dağıtatmalık, keyif bulmalık kitaplar hakikaten. Özellikle ilk iki kitapta öyleydi. Bahçemde yeşeren umutlar biraz daha olaylara dayalı ve merak uyandırıcı. Hafif keyifle okunacak kitaplardan. Ben beğendim, sende oku bakalım beğenecek misin :)

      Sil
  2. şu aralar maalesef çok okuyamasam da ara sıra bloğuna gelip yeniliklerden haberdar olmak çok hoşuma gidiyor. anlatımın ve paylaşımların harika. teşekkür ederim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet her zaman kitap okumaya fırsat bulamayabiliyor insan haklısın. Teşekkür ederim ama utandım şimdi :) Aslında çok özenemiyorum içimden geldiği gibi yazıyorum beğenmene çok sevindim :) Her zaman beklerim :)
      Sevgiler benden :)

      Sil
  3. Heeey bunu da okuyacağım ama önce Bir Gün bitecek. Sonra Bir Yumak Mutluluk, sonra Mutluluğun Öteki Yüzü ve sonra daaaa Mutfakta Aşk Kokusu Var. Bu arada ne çok kitap almışım ve hepsine aşkla bakıyorum :)
    Bir de ben Debbie Macomber'ın dilini, anlatım tarzını çok sevdim. Bu yazar ne yazarsa alırım. Hatta mail de atacağım kendisine. Bunu bilmeli.
    Yazılan yazılar okundukça ve yorum aldıkça insan çok mutlu oluyor.
    Yine sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de aynen senin ki gibi uzun bir listem vardı şimdş azaldı :) Çok güzel kitaplar seçmişsin ama sende. Yine aşkla baktığın kitaplarını, aşkla okursun umarım :)
      Bence de Debbi Macomber çok sade herkesin kolaylıkla anlayabileceği şekilde anlatmış herşeyi, bu da onu sevilir yapan bi özellik. Ne güzel, at bakalım mail cevap gelecek mi merak ettim :)
      Mutlu olunmaz mı hiç, tabiki mutlu olunur. Bi nevi deşarj oluyo insan yazıları okunup yorum yapılınca.
      Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunla bana kattığın enerji için :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  4. bu kitabı da ne zamandır okuma istiyorum.Dışarı çıktığımda alayım bari :)

    YanıtlaSil