Pages

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Bir Yumak Mutluluk



Debbie Macomber ilk olarak Küçük Mucizeler Dükkanı ile tanıdığımız yazar. Bu da serinin ikinci kitabı olarak devam ediyor. Sevimli, eğlenceli, merak uyandırıcı bir kitap bu. 

4 farklı kadının hayatları, tercihleri, seçimleri, yaşam mücadeleleri ve bunları bir araya getiren hobileri; örgü örmek :)

İlk kitapta Lydia ve 3 farklı karakterdeki kadınlar açılan örgü kursunda kaynaşmış ve birçok şey paylaşmışlar, birbirlerine destek olmuşlardı.

Bu kitapta ise Lydia bizi 3 yeni karakterle tanıştırıryor. Bir şekilde hayatlarının kontrolünü kaybetmiş ve yeniden ayağa kalkmaya çalışan 3 kadının hikayesi Lydia'nın başlattığı çorap örme kursunda kesişiyor.
Tabi bi önceki kitabındaki karakterlerde bu kitaptaki karakterlerle tanışıp arkadaşlık kuruyorlar.

Kitap eğlenceli, dili sade ve anlaşılır. Sadece eski kitaptaki karakterleri olayları hatırlatmak amacıyla çok sık tekrar yapılmış, o biraz sıkıcı tarafı. Ama şu bir gerçek ki hayatında yeni kararlar alıpta uygulamaya geçiremeyen kişilerin okuması iyi olabilir. Cesaret ve azmin bir kadının hayatında neleri değiştirebileceğini, yeniden ayağa kalkmak teriminin nasıl olacağını çok iyi anlatmış yazar.

En sevdiğim yönü  ise hep mutlu sonla bitmesi :) Küçük Mucizeler Dükkanı da mutlu sonla bitmişti ve çok mutlu olmuştum. Keza aynı şekilde Bir Yumak Mutlulukta... İnsanın okurken moral bulacağı kitaplardan.

Sıradaki kitap Bahçemde Yeşeren Umutlar.. Bakalım bu kitapta neler bekliyor bizi :)


8 yorum:

  1. Ben de bu serinin kitaplarından birini okumuştum ;bu muydu bilmiyorum.Bazı yerlerinde ağladım.Geleceğe dair hiç bir umudu olmayan genç bir kadının devamlı sürette didiştiği zengin kadınla ilerleyen arkadaşlığı güzeldi.ve daha niceleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin okuduğunuz Küçük Mucizeler Dükkanı olmalı. Orda çünkü zengin kadınla didişen kız profili vardı :) Güzelliği herkesin yaşadığı duygular ve bunların güzel yansıtılmış olması.

      Sil
  2. Ancak bakabildim ama sözümü tuttum. :) Veeee bu kitabı da bugün aldım. Küçük mucizeler dükkanını çok severek okumuştum. Şimdi elimde David Nicholls'un BİR GÜN isimli kitabı var. bayağı da kalın. Bugün yarıladım ve bir an önce bitirip, bir yumak mutluluğa başlamak istiyorum.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim o zaman. Bir Gün'ü okumadım ben, ama güzeldir eminim. Ooo bir günde yarıladın demek, maşallah :) Bir Yumak Mutluluğu da okursan Bahmçemde Yeşeren Umutlar çok daha farklı ve ilgi çekici gelecektir sana. Kesinlikle okumalısın onu da. Hadi iyi okumalar sana pe hito :)
      Sevgiler benden :)

      Sil
  3. Tum seriyi aldim Hollandaya dondugumde okuayacagim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlenceli kitaplar, doğru seçim yapmışsın. Hollanda da sıkılmadan okursun işte :)

      Sil