Pages

20 Haziran 2013 Perşembe

Dünyanın 7 Yeni Harikası

Bu yeni liste İsviçre'de bir organizasyon tarafından cep telefonu ve internet aracılığıyla yapılan bir oylama sonucunda, Dünyanın Yedi Harikası'na alternatif olarak seçilmiş ve 7 Temmuz 2007 tarihinde açıklanmış.

UNESCO ise bu seçimi, oy kullananların şahsi görüşlerini yansıttığı gerekçesiyle desteklemediğini ve klâsik Dünyanın Yedi Harikası listesinin korunmaya ve benimsenmeye devam edileceğini açıklamış.

İsviçre merkezli New7Wonders Vakfı'nın, dünyanın yeni 7 harikasını belirlemek için başlattığı yarışmaya aralarında Ayasofya'nın da bulunduğu 21 finalist eser katıldı. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 100 milyon kişi cep telefonu ve Yeni Yedi Harika [1] adlı internet sitesinde 6 yıl boyunca oy kullanarak dünyanın yeni 7 harikasını seçti. Cep telefonu ve internet oylarıyla belirlenen dünyanın yeni 7 harikası, Portekiz'in başkenti Lizbon'da ilan edildi.

Burada yeni seçilen Dünyanın 7 Harikasını göreceksiniz.Ben özellikle Peru- Machu Picchu' ya hayran kalıyorum her gördüğümde. Belki bir gün gidip görmek nasip olur kimbilir? :)

Dosya:El Castillo, Chichén Itzá.jpg
Meksika Chichen Itza Piramidi

Dosya:TajMahalbyAmalMongia.jpg
Hindistan Tac Mahal

Dosya:Cristo Redentor - Rio de Janeiro, Brasil.jpg
Brezilya Kurtarıcı İsa Heykeli


Dosya:Peru Machu Picchu Sunrise.jpg
Peru Machu Picchu Antik Kenti


Dosya:Petra Jordan BW 21.JPG
Ürdün-Petra Antik Kenti


Dosya:Colosseum in Rome, Italy - April 2007.jpg
İtalya-Roma Kolezyum
Dosya:GreatWallNearBeijingWinter.jpg
Çin Seddi

12 yorum:

  1. Peru daki antik kentin fotoğrafını ilk defa gördüm ve ben de çok beğendim.Ama gönül isterdi ki bizim ülkemizden de bişiler olsun..(Gerçi gerçek 7 harikadan 2 si bizde)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslına bakarsanız bi heykelin Dünya harikası sayılması çok garip. Aynen Türkiye'de ne güzelliklerimiz var bizim. Bu listede Ayasofya'da varmış ama oylamalar sonucu İlk 7 ye girenler yukarıdakiler olmuş.

      Belki bizim ülkemizin güzelliklerinin de farkına varırlar bir gün (umarım).

      Sil
  2. Keyifli bir paylaşım eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım, sende yorumunla renk kattın yüreğine sağlık :)

      Sil
  3. Umarım gider zevkle gezer,yeni aldığın makinanla çekip kendi gözündekileri de yayınlarsın =) Bloguna ilk ziyaretim ama renkler çok iyi ;) Misafir perverlik için teşekkürederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :)
      Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, tek hayalim zaten, dünya turu. umarım bir gün gerçekleştirebilirim :) Ben teşekkür ederim güzel yorumun için :) tekrar hoşgeldin :)

      Sil
  4. heeey iyi bilgi.
    evet hepsi de ne önemli yerler yaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle :) ben machu picchu ya bayıldım ama. ilk turuma orayı yazacam :)

      Sil
  5. Hepsini görmeyi gezmeyi istiyorum :)Dünyaya açılmam lazım :)

    YanıtlaSil
  6. Çin seddi yerini kimseye vememiş :)

    Peru'da ki antik kent bayıldım..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peru Antik Kentine bende bayıldım, bir gezi programında görmüştüm bayıldım gerçekten çok enfes bi görüntü. Gidip kendi gözümüzle görmekte nasip olur inşaallah :)

      Sil