Pages

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilek Soslu Kup


Bilindiği üzere tam çilek mevsimi ve hazır çilekle bu kadar iç içeyken hafif ve enfes bir çilekli kup yapayım dedim. Yapımı çok basit;


Muhallebi
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 paket vanilya
Yarım su bardağı şeker (şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 paket krem şanti
1 litre süt

Çilekli Sos 
Yarım kg çilek
4-5 kaşık şeker (damak tadına göre)
1 kaşık nişasta
Su

Hazırlanışı:
Un, nişasta,şeker,vanilya ve süt karıştırılıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz dinlendirilip içine toz krem şanti eklenip mikserle 5 dk çırpılır. Sonra kuplara üzerinde 1-2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.

Çilekler blendırdan geçirilip sos tenceresine alınır. Üzerine yine damak tadına göre şeker eklenir, şeker eriyinceye kadar pişirilir. Küçük bir kasede nişastaya biraz su eklenerek eritilir.  Hafif kaynamaya başlayan çileklere eklenerek karıştırılır. Jöle kıvamına gelince ateşten alınır. Biraz soğuyunca kuplardaki muhallebinin üzerine istenildiği miktarda dökülür, buzdolabında soğuyunca da üzeri istenilen şekilde süslenir, afiyetle yeniiirrr :)

6 yorum:

  1. Çilekli tatlara bayılırım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende tek başına çileği pek sevmem ama tatlılarda bayılırım :)teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Merhaba,
    Çilek soslu bir tatlı yapayım diye düşünmüştüm akşam,tarifinizi aldım şimdi..
    Selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deneyin mutlaka çok güzel bir tat.
      hoşgeldiniz bloguma, sevgiler :)

      Sil
  3. namnamnam ben bunu yaparım=) çileğim yok ama meyve şöleni sosum var onunla deniycem. Teşekkürler

    YanıtlaSil