Pages

16 Nisan 2013 Salı

İzmir'e Dair Çok Şey...


      İzmir denince akla ilk gelen deniz ve tabi ki kordon boyudur. Vee bu masmavi huzura dalıp gitmemek mümkün değildir. Martılarda eşlik eder huzura... Kulağında hafiften bir müzik çalar ve sen dalıp gidersin bu güzelliğe... İzmir'in en çok sevdiğim yönü de bu oldu galiba. Deniz sevdam, İzmirle bütünleşti.
Bir tek bunun için bile, yani her canım istediğinde deniz kenarına atabilmem için kendimi, İzmir de yaşamak isterdim...

İzmir Kordon Boyu

İzmir Kordon Boyu
  Sabahın erken saatlerinde Kordon Boyu deniz sefamızın ardından güzel bir kahvaltı mekanı seçiyoruz kendimize. Kahve Diyarı çıkıyor nasibimize - tek içkisiz mekan olması nedeni ile- güzel bir kahvaltı ediyoruz denize karşı...


Daha sonra saat kulesine uğramadan, güvercinlere yem atmadan olmaz diyip rotamızı Saat Kulesine çeviriyoruz..

İzmir Saat Kulesi

İzmir Saat Kulesi

  
Güvercinleri etrafıma toplayabilmek için baya savaş verdim :) Bi kaç tane bücür bütün güvercinlerimi kaçırsa da yılmadım, çocuklardan uzaklaşıp yedirdim yemlerimi  bu güzelliklere :)))

  Daha sonra feribotla Karşıyaka seferi... Martılara atmak için simit alııp feribot bekleme salonuna geçiyoruz.





Veee martılar... İşte en büyük tutkum... Bıraksalar hiç bıkmadan günlerce seyredebilirim bu güzelliği...








 Hava biraz soğuk olsa da soğuğa aldırmadan gezdik. Karşıyakaya dair hiç fotoğraf çekmemişim neden bilmem sonradan farkettim, nasıl böyle bir hata yapmışım şaşırdım kendime :) Sanırım martıların güzelliğinin etkisinden kurtulamayıp orada takılı kaldım :) Karşıyaka da en güzel ne yenir, tabiki balık ekmek :)

 Acıkmak için Karşıyaka'nın  altını üstüne getiriyoruz. Tok karınla yenmez ama değil mi?
Sonra bi kafede mola verip yorgunluk kahvesi içiyoruz ve derin bir sohbete dalıyoruz. Yaklaşık 2 saat gezdikten sonra Karadeniz'in doğal ürünlerinden oluşan bir küçük çadıra rastlıyoruz. Doğal tereyağlar, ballar, pekmezler, bir sürü peynir çeşidi. Gezerken artık acıktığımızı farkedip balık ekmek yiyeceğimiz mekana doğru ilerliyoruz. Hala tadı damağımda nefisti balık ekmek...

Geri dönüşte Kızlar Ağası Hanının içindeki kapalı çarşıyı gezip kendimize ufak hediyeler alıyoruz. İzmir hatırası olmazsa olmaz :) Gün batımına yetişebilmek için uçar adımlarla tekrar soluğu Kordon boyunda alıyoruz...


 Enfes bir manzara... Gündüz ne kadar güzelse deniz, gün batımında da o etrafa verdiği kızıllıkla birlikte nefis bir görüntü... Koştuğumuza değdi yani :)

Daha sonra meşhur Asansör'ü de görmeden olmaz deyip rotamızı o tarafa çeviriyoruz. Asansör Kulesi'nin yapılış nedeni iki semt arasındaki yüksek merdivenlerin yaşlılar,hamileler ve çocuklar açısından zorluğu görülünce musevi bir hayırseverin bu asansörü yaptırmasıyla oluşmuş. Bir çok kez el değiştirmiş ve en son 1983 yılında Belediyeye bağışlanmış.




Asansör Kulesi

Asansör Kulesi

Asansör Kulesi
Asansörü de gördükten sonra soğuk havaya daha fazla dayanamayıp eve atıyoruz kendimizi. Yolda bi waffle molası verdik ayrıyeten.. Nefisti, hatta yediğim en güzel waffle dı. Merak edenler varsa mekanın ismini de söyleyeyim EDEM.. Eve paket servisleri de varmış. Neyse artık bi daha ki sefere tekrarını yaparız :)

İzmir'e dair daha çook fotoğrafım vardı aslında ama çok abartmak istemedim açıkçası, çünkü herkes göremeyebiliyor yavaş açılıyor vs. İzmiri de geride bırakırken sıradaki notamız Kuşadası....

11 yorum:

  1. valla resimler tek kelime muhteşem olmuş canım. çok iyi betimlemissin yüreeğine eline koluna objektifine sağlık :) ama yinede izmirde yaşamayı bi kez daha düşün derim... trafiğini en başta :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok izmirde yaşamak istemem, istrsem de sadece deniz için isterim :) bana bakma sen, ben her gittiğim yerde yaşamak istiyorum :) her gördüğüm güzellik ayrı bi etkiliyo beni :) kocaman bi dünyam var benim kendi içimde :)

      Sil
  2. kocaman gönlün var senin bi kerem :))

    YanıtlaSil
  3. ağlama canım benim :) ağla diye söylemedim ki . ben biliyorum herkes bilsin :))bu insan varya bu insannn çooookk ama çoookkk tatlıdır. yoktur onun gibi bi dost bi arkadaş bi sırdaş bi abla daha... seni çoookk seviyorum küçükannem benim :)) iyikii iyiki varsın ki sen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bak bilmiyor musun sen bu ara ne kadar sulu göz ve hala iş yerinde olduğumu :( canım beniimm , sen bu kadar iyi bir dost olmasan ben senin düşündüğün gibi olur muydum acaba.. bende seni kocaammaann seviyorum ve hayatımda olduğun için şükrediyorum... hadi tamam yeter artık bu kadar :) bunları özelden konuşalım :)

      Sil
  4. olurdun tabi sen hep öyleydin çünkü ... sanırım benimde duygusallığım üzerimde :( neyse sustummmm :)

    YanıtlaSil
  5. Memleketim bir başkadır. Fotoğraflarınıza bayıldım. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel şehir İzmir, teşekkür ederim :)

      Sil
  6. maşallah maşallah.
    asansör kordon karşıyaka.
    tadını çıkarmışsın yine yaaa.
    kahve diyarı pek severim.
    izmirde yaşadığını sanıyordum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet öyle oldu, gezdim baya :)
      kahve diyarını bende çok severim, hem menüsü hem ortamı hep sıcak gelir bana.
      izmirde yaşamıyorum malesef :)
      gezmek için arkadaşımın yanına gittim sadece :)

      Sil