Pages

5 Mart 2013 Salı

Yeşil Bursa


 Bursa'ya dair o kadar çok resmim var ki, paylaşmadan geçemeyeceğim sanırım. Bu yukarıda gördüğünüz cimcimeyi de es geçemiyorum, o kadar tatlı ki :) Bana poz vermek istedi, bende seve seve çektim meleğimi. İsmi Ayşe Melek yiğenim, her geçen gün daha çok büyüyor ama çocuk olmak her zaman çok güzeldir değil mi?


 Gelelim Bursa'ya. Adı üstünde yeşil Bursa, doğal yeşilliği, tarihi, havası hepsiyle bir bütün güzellik. Kalabalığını çok sevmiyorum açıkçası ama gezip görmek için çok güzel yerleri var. Ayrıca akşamları gezmekte ayriyeten bir ayrıcalık olmalı. O tarihi konakları öyle güzel ışıklandırmışlar ki gözlerini alamıyor insan.

 Tophane zaten çok göz alıcı, Heykel'de akşamları köşe başındaki kokoreç yapan amcadan mutlaka kokoreç yenmeli :)) Ben hiç sevmezdim ilk kez Bursa'da yedim kokoreçi ve çok sevdim. Deneyin derim.

İpekhan

Bursa'nın meşhur hanlarını bilmeyen yoktur sanırım. İpekhan benim en sevdiğim hanlardan biri, ipekten yapılmış bir sürü ürün var burda. Eşarplar, şallar, fularlar, örtüler, ev tekstil ürünleri hepsi çok güzel.

İpekhan 2 katlı olup, alt katta 39, üst katta 42 odası bulunmaktadır. Ayrıca hanın ortasında 12 köşeli bir şadırvan bulunuyor. Bir de büyük çınar ağaçları var han da, ağaçlar da otantik bir hava katıyor ortama.

İpekhan
   Atatürk Ormanı Bursa'nın doğal yeşilliğine en güzel örnek. Ufak tefek kamelyalar ve parklar haricinde herşey öyle doğal ki, bol oksijen, bol huzur, insan çok rahatlıyor. 
Atatürk Ormanı
Atatürk Ormanı
Atatürk Ormanı
Atatürk Ormanı
 Bu maketi ilk gördüğümde gerçek sandım :) Sonra yaklaşınca farkettim, çok gerçekçi yapmışlar hakkaten. Hatta bir yerde maketten yılan yapmışlardı, gören iki metre kaçıyordu hemen, öyle gerçekçiydi ki :) Onu çekmemişim malesef, korkudan kaçarken unutmuşum sanırım :)

Cumalıkızık
Cumalıkızıkla ilgili bir postum vardı daha öncede, ama resimler çok güzel paylaşmadan geçemiyorum bunları da. Cumalıkızıkta en beğendiğim şey , ahşap ve doğal taştan yapılan köy evlerinin her bir penceresinden aşağıya sarkan rengarenk çiçeklerdi. Ve tabiki taşlı dar sokakları...

Cumalıkızık

Cumalıkızık

Cumalıkızık
Cumalıkızık

Cumalıkızık

Cumalıkızık
Bursayı gezmeye doyamadım ben, daha bir sürü yer var gezeceğim. Çok güzel ilçeleri var bir kere, her birinde bir başka doğallık. Sırada İznik var listemde, ilk fırsatta gidilecek ve gezilecek! Umarım yakın zamanda olur, yani olursa çok mutlu olurum :))

3 yorum:

  1. gelmek nasip olur inşallah arkadaşım neden olmasın:)) resimler harika gerçekten... bir bursalı olarak bu güzellikleri senin karelerinden apayrı bir boyutuyla gördüm... birdahaki gidişimde birde bu açıdan bakacağım:) eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bi İznik kaldı en merak ettiğim oraya da ilk geldiğimde gidecem inşaallah :) teşekkür ederim canım,sen de çekersin artık bol bol fotoğraf :)

      Sil
    2. İLK geldiğinde git git bencede :)

      Sil