Pages

1 Mart 2013 Cuma

Ateşi Yakalamak


Açlık Oyunları serisinin 2. kitabını bitirmiş olmaktan büyük mutluluk duyar, heyecanla serinin 3. kitabı olan Alaycı Kuş'un elime ulaşmasını beklerim :)) Bu kitabı okurken heyecanlanmamak elde değil, tamamen içine alıyor hikaye sizi. Konusu kısaca şöyle :

Açlık oyunlarının iki galibi Katniss ve Peeta galibiyetlerinin ardından 12. Mıntıka'da ki evlerine geri dönerler. Fakat Açlık Oyunlarının finalindeki intihar girişimlerinin Capitol'e başkaldırı olarak düşünen Başkan Snow, Zafer Turu sırasında herkese aşklarını ilan etmelerini yoksa ailelerine zarar verileceğini söyleyerek Katniss ve Peetayı tehdit eder. Ama iş işten geçmiştir ve diğer mıntıkalar da ayaklanma başlamıştır.

Bir yandan Çeyrek Asır Oyunları da aynı yıl yapılacaktır, fakat oyun kurallarında bir değişiklik yapılarak bu zamana kadar kazanan galiplerden oluşan bir takım hazırlanır. Peeta ve Katniss tekrar oyunlara dönerler ve heyecan başlar.

Katniss de Peeta da birbirlerini korumak adına ölümü göze almıştır. Farklı gruplardan bir kaç kişiyle ittifak kurarlar fakat Katniss'in kafası gitgide karışıyordur. Grup çoğaldıkça farklı olayların döndüğünü anlar. Gruptaki herkesin sadece Katniss'i korumaya çalıştığını anladığında her şey için çok geçtir. Katniss kurduğu planla bütün oyunu yine büyük bir baş kaldırıyla sonlandırmak için bir girişimde bulunur. Ve tam her şey bitti derken hayatta kalanları uçaklarla gelip alırlar ve kaçırırlar. Olayların aslını uyandığı hastane odasında anlayan Katniss çok sinirlidir. Çünkü kendisi kurtulmayı başarmıştır fakat Peeta Oyun kurucularının eline düşmüştür. Peeta'nın haberini duyan Katniss deliye döner.  12. Mıntıkanın bu olaylardan sonra bombalandığını ve ailesinin kaçarak kurtulduğuna sevinir fakat 12. Mıntıkanın tamamen yok olması olayların bambaşka bi boyutuna girmesini sağlayacaktır.

Konu kısaca böyle tabi eksik olan bir sürü şey var, onları da okuyup görün derim. Çok heyecanlı ve bir o kadar da sürükleyici bir kitap mutlaka okunmalı! Ben bitirir bitirmez serinin son kitabı Alaycı Kuş'un siparişini verdim ki dün bitirmiştim bu kitabını. Muhtemelen bu gün elimde olacak, heyecanla bekliyorum :)

3 yorum:

  1. bu kadar seveceğini bilyordum :)) bende şimdiiiiii alıyorum serinin devamını :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla sayende oldu biraz, ödünç gönderdiğin açlık oyunları sayesinde 3 kitap okumuş oldum :) thanks baby :)

      Sil