Pages

22 Şubat 2013 Cuma

Türk Kahvesi İle Doğal Peeling


Kahvenin bilindiği gibi birçok etkisi var vücudumuza. Yararları da var zararları da. Ama şöyle bir gerçek var ki kahvenin cilt bakımındaki önemi çok büyük. Selülit tedavisinde de kullanılıyor.



 Kahve,içerisindeki uyarıcı maddeler sayesinde cildin sıkılaşmasını ve kan dolaşımını sağlar.Ayrıca yapılan araştırmalara göre kahvenin güneşten gelen ultraviyole B ışınlarının yol açtığı cilt kanserini de önlediği ortaya koyulmuştur.

Peki kahve ile cilt bakımı nasıl yapılır? Cildinizi cansız ve pul pul hissediyorsunuz, bi rahatlama ya ihtiyacınız var ama uğraşmakta istemiyorsunuz diyelim. O zaman hemen yerinizden kalkın ve kendinize güzel bi türk kahvesi yapın.Oturun bi güzel için :) Aman dikkat telvesini içmeyi sevenler acele etmesin, telvesine ihtiyacımız olacak :)

Evet asıl mesele bundan sonra başlıyor. Fincanın dibinde kalan telveyi yüzünüze sürün. Göz altlarınız ve kaşlarınız da dahil olmak üzere tüm yüzünüze uygulayın. Biraz kuruduktan sonra parmak uçlarınızla daireler çizerek ufak masajlarla telvenin dökülmesini sağlayın. Özellikle cildinizde pul pul görünen yerler varsa o kısma daha dikkatli davranın. Ama kahve yüzünüzde tamamen kurumayacak,eğer kurursa canınız yanabilir. Eğer kuruduysa parmak uçlarınızı hafif ıslatarak o şekilde de telvenin yüzünüzden dökülmesini sağlayabilirsiniz. Telve döküldükten sonra yüzünüzü ılık ya da soğuk suyla güzelce yıkayın. Yumuşacık, peeling yapılmış cildiniz karşınızda :)

İtiraf etmeliyim ki bu peelingi yaparken her yer kahve telvesi oluyor. Bitince bide temizlemekle uğraşıyorsunuz. Birde beyaz bir lavabonuz varsa işiniz daha zor :)

Bu maskeyi haftada 2 defa yapabilirsiniz. Hem cildiniz daha canlı görünür hem de kimyasal maddelerdense doğal bir peeling yapmış olursunuz.

Herkese bakımlı ve güzel günler diliyorum :)

16 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler.Hemen deneyeceğim :)Blogunu izlemeye aldım canım.Bana da beklerim.İstanbulda farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum

    YanıtlaSil
  2. İyi akşamlar;
    Valla süpermiş. Her sabah zaten kahve içiyorum. Denemekte fayda var. Teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi akşamlar;
      mutlaka deneyin pişman olmazsınız :)ben teşekkür ederim..

      Sil
  3. hemmmennnn deniyorummmm :))

    YanıtlaSil
  4. Kahvenin Hatırı29 Mayıs 2013 01:07

    Kahve gercekten harika bişey cilt için.....Cildinde sorun olan olamayan kullanmalı bence....Kızımın siyah nokta sorunu vardı bir hafta olmasına ragmen müthiş etki yaptı kızarıklar gitti siyah noktalar adeta dısarı vurmaya basladı...B u konuda uzaman oldum adeta... Çunku ilac kullandırmak istemiyordum kızıma...Cok şey denemiş biri olarak cilde en iyi gelen şeyler neler diye sorulsa kahve yogurt bal kil ve gulsuyu derim artı hiçte yan etkisi yok.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peki kahveyi karışım olarak mı kullandınız yoksa benim yukarıda tarif ettiğim şekilde mi merak ettim. Ne güzel faydası olması, hele ergenlik dönemi gibi sorunlu bir dönemde ciltteki etkisi çok daha güzel. Çok sevindim kızınız için, umarım herkese faydası olur.

      Sil
  5. Sadece 1 tatlı kaşığı kahve ve sızma zeytinyağ yada gülsuyu bu kadar....İyice karıstır sadece 2 dakika daire hareketleri ile yuze sürün....Ve soguk su ile yıkayın......Gülsuyu ile temizleyin cildinizi.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok iyiymiş ya, bu şeklini de öğrenmiş olduk teşekkür ederim :) Gül suyuyla ilgili de bi postum vardı zaten.

      http://kahve-tadinda.blogspot.com/search/label/g%C3%BCl%20suyu

      gül suyu da çok faydalı özellikle cilt için. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  6. Bu öneri hoşuma gitti:) Zaten Türk kahvesini de çok severim:)) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Ben eskiden kahveyi bacaklarima surer strec bantla sarar yuruyus yapardim. Yuruyusun etkisimi kahveninmi bilmem ama o gunlerden sonra selulit sorunum olmadi pek. Simdilerde de icten tedaviye inandigim icin duzenli kahve iciyorum ( tamam tamam icsel tedaviye inanmiyorum sadece kahveye bayiliyorum)
    Peeling yapmayi hic denemedim, mutlaka denicem.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa çok ilginç bi yöntemmiş hiç duymamıştım. Selülit tedavisinde kullanıldığını biliyorum ama bu tarz bi yöntem gelmemişti aklıma hiç :)
      Kahveye bayılmayan var mı ki? :)
      Dene bak ilk yaptığında farkı göreceksin. İçtiğin kahvelerin telveleri de boşa gitmemiş oluyor hem :)
      Sevgiler canım :)

      Sil
  8. Hi there, just wanted to tell you, I enjoyed this article.

    It was inspiring. Keep on posting!

    Stop by my web-site :: name cheap hosting

    YanıtlaSil
  9. ben içmeden direk kuru haldeyken kullanıyorum türk kahvesini yani Telve halinde olmadan direk. Yoğurt limon suyu zeytinyağ da ekliyorum cildime katkısı buyük ama yanlış mi yapıyorum sizce

    YanıtlaSil