Pages

14 Şubat 2013 Perşembe

Minyatür Köy Yaşamı




 Minyatür Müzesi yapılmış buradaki Şehitliklerin birinde. Çoğunluğu köy yaşamını anlatan minicik minyatürler. Öyle küçük ve ayrıntılı ki ,kim yaptıysa helal olsun yani. Özellikle insan figürleri yüz kısmı falan hepsi çok güzel yapılmış.



Eski köy evleri ne kadar güzel değil mi? Eski köy adetleri, tarla bağ bahçe işleri... Yukarıda gördüğünüz gelin  kızın evden çıkma sahnesi. Gelin at üzerinde gidiyor yeni evine, at arabasında kızın çeyizi erkek evine taşınmak üzere yüklenmiş. Davul zurna eşliğinde yapılıyor hepsi. Çok güzel..






Hepsi gerçek köy hayatının mini mini küçülmüş hali, ben çok beğendim ama çok az çekmişim resim şimdi farkettim.

Bizim de bi köyümüz var, az çok biliyorum köy hayatını. O doğallık bambaşka.Tertemiz hava, sebzeyi meyveyi bahçenden topla, hele bide baharsa yemyeşil her taraf ve mis gibi kır çiçeği kokusu. Yıldızlar bile öyle parlak ve yakın ki.Yazın akşamları bahçede çimlerin üzerine uzanıp yıldız kaymasını izlerken, sanki kayan yıldızlar üzerime düşecek diye hissederdim :) Artık çok gidemiyorum,belki bir süre sonra köy diye birşey de kalmayacak. Özleniyor eskiler, keşke tadını çıkarabilsek zamanında herşeyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder