Pages

31 Ocak 2013 Perşembe

Sille Mağara Cafe :)


Bir önceki Sille isimli yazımda bahsetmiştim, restore edilmeye başlandı Sille'de her yer. Evim Silleye yakın olduğu için ve orası bana ayrı bir huzur verdiği için pazar günleri genelde giderim Sille'ye. Bu sefer gittiğimizde birazcık keşif amaçlıydı açıkçası :) Geçen sefer gözüme kestirdiğim bi kafe vardı, mağarayı kafeye çevirmişler .Ayaküstü bi kahve içip çıkmıştık aceleden.Bu sefer tekrar keyif yapmak için gittik :)
Yukarıda gördünüz mağaranın içinden bir kare. Bazı günler fasıl oluyormuş,müzisyenler için ayrılan kısım resimde görülen. Çok orjinal,insanın ruhu dinleniyor. Biraz loş bi ortam mağaranın ambiyansını bozmaması için öyle tasarlamışlar,çokta güzel olmuş ama flaşı kapatıp çekmek zorunda kaldığım için resimler karanlık ve tam anlamıyla anlaşılmıyor.




              Ben çok beğendim.Yolunuz düşerse Konya-Sille'ye kafenin ismi Kozana Cafe..


Oraya gidipte kahve içmeden gelinmez ki oranın ortamına daha çok uyacak başka bir içecekte yok sanırım :)




 Kafenin dışı da çok güzel dizayn edilmiş, Kamelyaların ve ahşap mobilyaların görünümü çook hoş. Ayrıca karşıda dağlık,taşlık alan gibi görülen yer, Rumlardan kalma mezarlık. Mezarlık manzarasında bir garip olmuş gibi kafe ama her yeri tarihi manzaralarla dolu olduğu için Sille'nin çok dikkat çekmiyor açıkçası.





 Kafenin girişine burdan gidiliyor. Girişinde bile bi güzellik var yani. Hakikaten emek verenlerin eline sağlık.


Aşağıdaki fotoğraflarda yine köyün içinde manzaralar..





10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bu fotoğraftakiler yalnızca küçük bir bölümü. Her yerini karış karış gezmeli..

      Sil
    2. Doğru :) Güzel bir yazı olmuş. Ben ilk defa duydum. Cafe 'yi bırakın Konya 'da Sille diye bir yer olduğunu bile bilmiyordum :)

      Sil
    3. :) Teşekkür ederim. Doğrudur,Konyaya gelmediyseniz bilmemeniz çok doğal. Bi postum daha vardı Sille ile ilgili, onu da okuyabilirsiniz daha çok bilgi sahibi olmak isterseniz. Yukarıda yazı içinde link vermiştim. Daha o kadar çok güzellikler var ki görmediğimiz, görmemiz gereken..

      Sil
  2. uffff muhteşem burası yaaaaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gel seni de götüreyim :)

      Sil
    2. gelirim kiiiii :)) tamam geldiğimde nasip olursa ilk adreslerimizden biri olsun canım

      Sil
    3. tamam anlaştık :) bi kaç yer daha var seni götüreceğim,gelince görürsün onları da :)

      Sil
  3. Dogma Büyüme Konyalıyım 10 Senedir Gitmezdim Geçenler'de Gittim Belediye El Atmış Benim İçin Degişen Bişey Yok Eger İnsanların Gözünü 4 5 Masayı Sandalyeyi Boyamakla Köprüye Su Vermekse Keyif Ben Bu Keyifi bir 10 Sene Daha Görmemeye Yeglerim :D

    YanıtlaSil