Pages

15 Mart 2014 Cumartesi

Kahperengi


Geçmiş ve gelecekle içiçe bir kitap. Konusu da güzel, zaten dizisi de çekilmiş Merhamet ismiyle. Kitabı  beğendim, özellikle dostluk kavramını çok güzel ele almış.

"O sabah yatakta gözlerini açtığında ise kendini iyi hissetmiyordu. Bir gece önce Fıratı görmek dengesini altüst etmişti. Geçmişin asla sandığımız kadar uzakta kalmadığı gerçeğiyle yüzleşmek, yeteri kadar uzağa gidemediği kaygısını doğuruyordu. Yoksa yıllar geçtikçe güçleneceğine, zayıflıyor muydu insan? Olgunlaşacağına koflaşıyor, dayanıklılığını yitiriyor muydu? Öğreneceğine unutuyor, bildiklerinden şüpheye mi düşüyordu? Geride bıraktığı onca şeyden ve onca yıldan sonra böyle yaprak gibi titremek, kendini başa dönmüş gibi hissetmesine yol açıyordu. Yürümüş, yürümüş ama hiçbir yere gidememişti. Belki de dünyanın yuvarlak olması, daima başladığın yere, yani kendine döneceğin anlamına geliyordu.

Küçük bir Anadolu kasabasından İstanbulun ışıklı gecelerine uzanan bir yolculuğun hikâyesi. Sevginin değil, mecburiyetin birlikte tuttuğu bir ailede büyüyen Narin ilk kez âşık olduğunda yolların nihayet daha büyük yollara bağlandığını, o büyük yolların da başka şehirlere, ülkelere kavuştuğunu anlar. Ve biri gittiğinde arkasında bir yol bıraktığını. Ama o yolların nefrete, ihanete de açıldığını anlaması için aradan yılların geçmesi, dostlukların sınanması, kaybedilenlerin bulunması gerekecektir."


Asıl dikkatimi çeken, kitaptaki karakterlerin dizide ki karakterlerle nasıl bu kadar bağdaştığı :) Hakikaten rollerini çok iyi yapmışlar :) Dizisini izlemedim ama arada denk geldikçe bir iki göz atmışlığım var.

Kitabın dili akıcı ve bölüm bölüm yazılmış. Bölümler en heyecanlı yerinde kesilince, elinizden bırakamıyorsunuz, hemen okumak istiyorsunuz. Fakirlik, köy hayatı, şartlar ve ilerleyen bölümlerde şehir hayatına alışma çabaları... 

Sadece kitabın sonu yetersiz gibi geldi, dostluk kavramı iyi oturtulmuş ama kardeşlik bağları farklı yansıtılmış. İki dostun birbirine olan bağlarının ne kadar kuvvetli olacağını iyi anlatmışlar ama kardeşini dostu için satması çok da mantıklı değil :D Daha güzel bir son olabilirmiş sanki.


Sonuç olarak konu güzel, hikaye güzel anlatılmış, dili de akıcı. Okuyun gitsin :)

10 yorum:

  1. Yazini okumadan yazmistim yazimi bu kitapla ilgili. Ayni görüslere sahip olmusuz ne güzel. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okumuştum yazını, hatta yorumda da söylemiştim :) Aynı görüşlere sahip olmamız bence de çok güzel :)
      Sevgilerimle :)

      Sil
  2. hımm okuyun diyosun. okumadım. bi bakıyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyabilirsin :) Senin için çerezlik kitap bu :)

      Sil
  3. ismi ve kapak çok hoş
    alayım listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, özellikle ismi dikkat çekici :)
      Al hadi :)

      Sil
  4. Duymuştum kitabı, şimdi senden de tam not aldı, okuyalım gitsin
    :)

    YanıtlaSil
  5. çok duyuyorum bu kitabı, bakayım ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, dizisi de baya gündemdeydi yaa. bak bakalım beğenecek misin?
      :)

      Sil