Pages

25 Mart 2014 Salı

Aşık Shakespeare


Güzel ve zaman zaman gayet komik, zaman zaman da bir o kadar duygusal romantik komedi filmi. En iyi Film Akademi Ödülü ve 7 ayrı dalda Oscar Ödülü almış.

Dönemin Londra'sında kendinden beklentilerin oldukça fazla olduğu ve herkesin güzel bir tiyatro oyunu yazmasını beklediği William Shakesepare(Joseph Fiennes), yazar tıkanıklığı altında ezilmektedir. Son yazdığı oyunlar bir türlü devamlılığını getiremez. Artık kendinden ümidini kestiği bir anda Viola (Gwyneth Paltrow) isminde bir kızla tanışır. Viola Kral'ın kızıdır ve istemediği biri ile nişanlıdır. William'ın Viola'dan alacağı ilhamla tiyatro yazma konusunda atağa geçmesi, tüm zamanların en iyi oyununu yazması için zemin hazırlayacaktır. 

Konusu çok güzel, Romeo ve Juliet hikayesini tiyatro tadında izlemek güzeldi. Bazı sahneleri gerçekten çok cesur, cinsel içerikleri fazla. Ama Shakespare pek bi karizmatik :) 

7 ayrı Oscar ödülü kazanan bu film buram buram romantizm kokuyor. Güzel bir aşk filmi izlemek isteyenler kaçırmasın ve mutlaka izlesin :)









11 yorum:

  1. bu filmi defalarca izledim ama hep yarım kaldı şaka gibi.
    resmen hatırlatma oldu bu post, eve gidip tamamlamak istiyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben senin için yazdım bu postu :) Hemen gitte kalan kısmını izle diye :)
      Güzel bir hatırlatma olmuş :)

      Sil
  2. heeey sana bi sır vereyim miii. bu filmi nerde izledin. nette mi tv de mi. ben çevirdim türkçeye biliyon muuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu bi arkaşımdan almıştım ya, pc deydi ondan aldım. Hadi beeee :) Eeee seslendirme de yapsaydın keşke. Çok güzel ama şiirli bölümleri falan.Tiyatro sahnesi de. Tebrik ediyorum, hiç şaşırtmadın beni.

      Film çevirisi de yapıyo musun sen yaa? Nasıl oldu bu iş anlatsana merak ettim :)

      O zaman tekrar izlemeliyim bunu, senin dilinden :)

      Sil
  3. seslendirme yapmıyorum yaw. seslendirme öncesi benimki. alt yazı veya dublaj işte. bi de senkron var. text geliyo işte. film gelmiyo. örneğin bu filmi izlemedim ben :) bazen film de geliyo. çeviriyom, bi de konuşma süreleri var, ona senkron deniyor. ben çevirdikten sonra altyazı basılıyo veya dublaja giriyorlar. sinema tv cnbce discovery felan işte. bilgisayar oyunları da. şimdi bugünlerde haberler çeviriyorum. sky news :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyorum seslenedirmeyi şakasına söylemiştim :) hımmm anladım. büyük çalışıyorsun ama maşallah :) Süpersin ki sen :) haberlere de el attıysan tamamdır :)

      Sil
    2. hobi gibi iş diyil mi. şanslıyım işte :)

      Sil
    3. aynen çok şanslısın bence de, hobi gibi iş. keşke benim de öyle olsaydı. burda dengesiz insanlara sabretmek zorunda kalmazdım :S eğlenerek çalışırdım :S

      Sil
  4. Ben ben ben izlemek istiyorum, aşk filmi izlemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman tam yerindesin :) Oturt eşini yanına, aç filmi bi güzel izleyin. Büyülü bir Romeo ve Juliet hikayesini :)
      Eminim beğeneceksin sende :)

      Sil
  5. hımmm izlediğin filmler ile benimkiler hemen hemen aynı gibi.Bunu da izlemiştim :)

    YanıtlaSil