Pages

24 Mart 2014 Pazartesi

3 Soru Mimi Ve Çalıkuşu Mimi



Sevgili Deeptone uzun zamandan sonra mimlemiş beni. Mim yazılarını yazmayı da okumayı da çok severim. Biraz gecikmeli olarak cevaplıyorum. Sevgiler deep :)


1. Neden "blog adın" ?
"Kahve Tadında"... Kahveyi ve kahve tadında sohbetleri çok sevdiğim için, ilk aklıma gelen isim olmuştu. İyi ki de böyle olmuş. Hakikaten kahve tadında sohbetler ve aynı o tadda dostlar tanıyorum bu blog sayesinde :)


2. Hayat felsefeni belirleyen söz nedir?
Bu soruya bir sürü cevabım olabilir benim :)
*Her anını ertelemeden yaşa.
*Yarın çok geç olabilir.
*Kötülük sana hiçbir şey kazandırmaz aksine insanlığını alır götürür.
*Kimseyle küs kalma, arkanı döndüğünde onu bulamayabilirsin.
*Yediğin yemeği hissederek ye, çikolatanın verdiği hazzı hisset. Nefesini alırken ciğerlerine doluşunu hisset. Mutluysan dibine kadar yaşa, mutsuzsan dibine kadar hisset ama abartma  :) Herşeyi hissederek yaşa :)

Yani kısaca ;

*Hayat kısa , her anın tadını çıkar ve doyasıya yaşa.*

3. Kendimle ilgili 3'ü doğru 4 şey nedir? (hangisi yalan, okuyan buluyor)
1-İlkbahar ve sonbahar en sevdiğim mevsim.
2-Çikolataya aşığım.
3-Kahveyi hiç sevmem.
4-Yünlü hiç bir şeye dokunamam.


Hayattaki İlk anılarımız nelerdir? Hangi yaşa kadar inebiliyoruz?

Hımm bunu baya bi düşündüm. Hatırladığım ilk sahne şöyle:

*Yeni evimize taşınmışız. Annemler eşyaları yerleştiriyorlar. Ben miniciğim henüz emeklemiyorum bile. Bahçede bir kartonun üzerine oturtmuşlar beni, hava sıcak öyle oyalanıyorum kendi kendime. Sonra ayaklarımı kendime çeke çeke geri geri oturarak gidiyorum :)  Annem beni bıraktığı yerden baya bi ilerde görünce şaşırıyor :) Ben hiç emeklememişim işte böyle geri geri oturarak sürünmüşüm :) Sonra da ayaklanmışım işte :) Bu anı hatırlıyorum ama bazı yerleri silik, belki de çok anlattığı için annem hatırladığımı sanıyorumdur :)

*Yeni yürüdüğüm zamanlar en fazla 2 yaşındayım sanırım. Komşumuzun bebeği olmuştu. Ben annemi bebekte bebek diye her gün sevmeye götürtüyordum :) Günlerden bir gün bebişin annesi bize gelmiş ama bebiş yok. Annesine soruyorum evde uyuyor uyanınca getiriyim tamam mı diyor, bende tamam diyorum :)
Sonra çaktırmadan evlerine gidiyorum, kapıyı miniğin abisi açıyor. Çaktırmadan bebişin odasına giriyorum uyuyan bebeği yatağından kucağıma alıp evimize getiriyorum. Abisi çizgi film izliyor haberi bile yok benden :)
Eve girdiğimde annemin ve komşu teyzenin yüzündeki ifadeyi hiç unutmuyorum. Korku, panik, heyecan :)
Ah ben :)


*Ben 4 yaşındayım. Evimizin önünde babamın gelmesini bekliyoruz. Kardeşim 1 yaşında o zaman. Minik bisikletiyle kapının önünde yanımda oynuyor. Sonra arabayla babam beliriyor. Karşıya park ederken arabayı kardeşim bisikletiyle yola fırlıyor ve babama doğru ilerliyor. O an gözümün önünden hiç gitmiyor. Sonra bir fren sesi ve kardeşimin bedeni fırlıyor havaya ve yere düşüyor. Ben kilitlenmiş kalmışım, olduğum yerde. Babam arabadan iniyor. Motosikletle kardeşime çarpan adamı tutuyor vuruyor. Annemin çığlıkları geliyor arkadan. Ben hala olduğum yerdeyim. Annemle babam kardeşimi alıp biniyorlar arabaya, ben hala olduğum yerdeyim. Komşular çıkıyorlar dışarı. Ben hala olduğum yerde ağlıyorum. Hafızamdan atıp yok etmek istediğim anılardan biri. (Kardeşim beyin tramvası geçirdi bir süre hastanede kaldı ama artık iyi-çok şükür- Çarpan kişiyse, babasından habersizce motorsikletini çalmış ve hızla kaçarken kardeşime çarpmış işte. Ehliyeti de yokmuş. Babam davacı olmadı, neden olmamıştı bilmiyorum,hatırlamıyorum)


Bu mim için tekrar teşekkür ediyorum deep, kimleri mimlesem diyeceğim ama neredeyse tüm arkadaşlarım bu mimi yaptılar bildiğim kadarıyla :) Eğer yapmadılarsa ;
Bahçe Perim, Juliette, Ilgın Han, Safransarı, Admin Panpa, Vuslat, Nes-Kayfee, Hayalotobüsü Meral, Beyza Aydın Başer, Reyhane, Elysion, Pınarın Dünyası, Burcunun Dünyası mimlediklerim.
Hadi kolay gelsin :)

18 yorum:

  1. Merhaba.
    Siz de mimleyince, aynı mimle 2 kez mimlenmiş oldum;)

    Yanlış olan cevaaaap, ımmmm, c sanki;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa :)
      Tahmin etmiştim aslında :) Napalım kısmet :)
      Eveeett nasıl bildin yaa hayret :)

      Sil
  2. bence de yarın çok geç olabilir :)
    seni bebek hırsızı seniiii :)
    bu arada kardeşinin iyi olmasına çok sevindim...
    haa bir de senin de fark ettiğin üzere aynı mim bende de var :) ama beni düşünüp mimlediğin için çok çok çok teşekkür ediyorum...
    sevgilerrrr
    bir deee yanlış cevap tabi ki kahve sevmiyor olman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayat gerçekten çok kısa.
      Hemde kendi bebek, bebek hırsızı :)
      Çok şükür iyi, o dönem baya zor geçmişti ama.
      Tahmin edebiliyorum :) Ben teşekkür ederim güzel yorumun için :)
      Eveeettt :) Bildin :)
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Ne kadar güzel cevaplarr :)
    o değil işin komik tarafı , ben senin yazdığından habersiz seni mimledim.
    sende aynı şekil beni mimlemişsin :)
    teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylesine cevaplar işte.
      Aynen yaa, olsun bak ikimiz de yazmış olduk :) Kalp kalbe karşıymış :)
      Ben de teşekkür ederim :)

      Sil
  4. hirsiiiz seni iyiki buyuyunce bu huyuna devam etmemissin :)) bende yaptim bu mimi cok eglenmistim yaparken, okurkende eglenilesi bir mim seni okumaktan zaten keyif aliyorum :)
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma, iyiki geçmemiş bu huy. napıyım ama bebeklerde bu kadar tatlı olmasalardı :) hımm tamam okumaya gelecem o zaman seve seve :)
      Sevgiler benden de :)

      Sil
  5. Ne güzel sizi biraz daha yakından tanış olduk.Yalnız 2 yaş anınızı nasıl hatırlıyorsunuz?Ben 5-6 yaş öncesini kesinlikle hatırlayamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mimleri bu yüzden çok seviyorum. Hepimiz birbirimizi daha iyi tanımış oluyoruz bu sayede :) Aslında hatırladığım daha birkaç şey daha var, ama dedim ya bazılarını öyle çok anlattılar ki hatırladığımı sanıyor da olabilirim :) Ama bebek kaçırma olayını hatırlıyorum eminim :) Olabilir hatırlamak herkese mümkün olmayabilir :)

      Sil
  6. Cok güzel Bende mimlemistim seni bunda. Öptüm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi yaa :) Tamam gelecem okumaya :) Öptüm bende :)

      Sil
  7. kahve tazdında ne güzel isim zaten ya.

    felesefen çok güzel. küslük, insanlık, hissetmek, not aldım bunları :)

    ivit kahve sevmezsin hıhım ivit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)

      hep böyleyim işte, kimseyle küs kalamıyorum sırf bunları düşünmekten :) bazen iyi bazen kötü bu :) hissederek yaşamak en güzeli bak, mutlaka dene :)

      ivit hiç sevmem kiii :)

      Sil
  8. anılardan ilk ikisi o kadar güzel ki. çok sevimli. bak hani sen ordan burdan komik şeyler de yazıyon ya bence sen kendinle ilgili gerçekleri çok tatlı anlatıyon zaten.

    diğeri de amma anı ya. neyse ucuz kurtulmuş kardeşin. öbür çocuk da babandan ucuz kurtulmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar hatırladığım hoş anılardan ama genellikle kötü şeyleri daha kolay hatırlıyorum. Beğenmene sevindim, seviyorum böyle yazmayı napıyım :)

      O kötü anı yüzünden şimdi ne zaman yanımdan motorsiklet geçse kulaklarımı kapatıp yere oturasım gelir, ne yapacağımı bilemem. Hele sırf o gıcık gaz sesini bile bile çıkartanlar yokmu, öldüresim gelir hepsini. Etkisi kalıyor işte ister istemez. Babamdan kurtulamazdı aslında ama kardeşim ölüyordu bırakmasaydı zor yetiştirdiler hastaneye :( Geçti gitti ama illaki izi kalıyor malesef :(

      Sil
  9. "Anı yaşa" işte budur ve haklısın yarın çok geç olabilir
    :)
    Demek kahveyi sevmiyorsun hiç
    ;)
    Birde mimin var bende
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybetme korkusu da desek olurmuş aslında :)
      :)
      Eveeett hiç sevmem kendisini :) Başka bişey bulamadım napıyım :)
      :)
      Tamam canım, hemen geliyorum :)

      Sil