Pages

10 Şubat 2014 Pazartesi

Kahveni Kişiselleştir – Kahveni Yarat Projesi



İster misin adını bile senin koyacağın bir kahven olsun, yalnızca sana özel, yalnızca senin için ve yalnızca senin damak tadın referans alınarak hazırlanan. 

“Yöresel Kahve Çekirdekleri”  yazımda, kahvelerin yetiştiği yörelere göre farklı özellikler taşıdığını ve bu yöresel kahvelerden;  elde edilmek istenen tada, kullanım amacına, demleme yöntemine göre belli oranlarda karışımlar yaparak istenen özelliklerin elde edildiğini söylemiştim.

Kimisi kahveyi daha sert, kimisi daha yumuşak içimli, kimisi daha yoğun, kimisi kafein oranı yüksek severken artık size sunulan standart kahveleri tercih etmek zorunda kalmayın diye “gurme” bir üretim modeli tasarlanıyor.

Artık içmek istediğiniz kahvede hangi özellikleri arıyorsanız kahveniz ona göre üretiliyor. İster siz kahve yörelerini ve yöresel kahvelerin özelliklerini tanıyarak elde etmek istediğiniz tada göre kahvenizi harmanlayın, isterseniz de www.e-gurme.com ‘a nasıl bir kahve içmek istediğinizi anlatın size özel kahve harmanını onlar oluştursun.

E-gurme’nin “Kahveni Harmanla*” kategorisinde sunduğu bu gurme üretim odaklı “Kahveni Yarat” projesini inceleyebileceğiniz bu adreste: http://www.e-gurme.com/kahve/kahveni-harmanla-tr/kahveni-harmanla.html size; Costa Rica, Colombia Excelso, Guatemala, Kenya AA, Indian Robusta ve Breziya Rio Minas kahveleri sunuluyor ve istediğiniz kahveden, istediğiniz oranları seçerek %100’ü tamamlamanız isteniyor. Bir sonraki aşamada ise önce sipariş miktarını ve kavurma derecesini, sonra öğütülme şeklini seçiyorsunuz ve kahvenizi kişiselleştirmenizin son aşaması olan kahvenize isim verme aşamasını tamamladıktan sonra siparişini işleme alınıyor.

Kahve severlerin özel ve nitelikli kahve içmesini amaçlayan e-gurme’ nin bu projesini benzerlerinden ayıran en önemli nokta ise; oluşturduğunuz kahve harmanını daha önceden kavrulmuş kahvelerden hazırlamayıp, sizin “siparişiniz üzerine kahveyi taze kavurarak” belirlediğiniz harmanı oluşturması olarak öne çıkıyor.

Böylece kahve, kokusunu ve lezzetini kaybetmeden ambalajlanıyor ve size ulaşıyor. Sizde bayatlamadan size ulaşan kahvenizi afiyetle içmenin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Hadi o zaman hemen www.e-gurme.com'a ışınlanalım ve bizde kahvemizi istediğimiz gibi harmanlayıp seçelim :)


17 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Evet farklı bir alternatif bu. Kendine özel kahve, bi dene istersen :)

      Sil
  2. Benzerini yıllar önce Tchibo'da yapıyordu. Hala var mı bilemiyorum. Oldukça güzel bir uygulama. ben gibi kahve canavarları içinse ideal :)))
    Misss gibi bir kahve yapayım şimdi sırası gelmiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm olabilir. Ama www.e-gurme.com'da çok güzel :) Aynen bende katılıyorum. Kahve olsun da nasıl olursa olsun :) Afiyetler olsun :)

      Sil
  3. Interesting bişi olmuş bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi :) Hem eğlenceli, hem güzel, hem nefis :)

      Sil
    2. Bence de :)
      Özellikle kahve aşığı iseniz mikemmel bişi :)

      Sil
  4. ne ilginçmiş. sen yaptırdun mı yaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz yaptırmadım, sırada beklemede :) ama çok güzel bir fikir, kendi isminde kahve yapmak fikri hoş yani :)

      Sil
  5. Kahve Tadım, benim koyacağım ad ''dostluk tadı'' olur gerhalde.. Yada ''Buluşma''...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) O dostluk tadı kahvesinin tadına da doyum olmaz. Tabi ki yanında seninle :) Huzurla, keyifle ve o doyumsuz sohbetinle :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Sende benim bitanecik Vuslat'ımsın :) Seviyorum seni ablaların en güzeli :)

      Sil
  7. Ilginç, iyi düşünülmüş.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoş değil mi, en kısa zamanda denenmeli :) Bence de çok iyi düşünülmüş :)

      Sil
  8. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ınanmıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan inan :) Hatta inanmakla kalma, hemen seç kahveni, ver ismini. Keyifle huzurla iç :)
      Sevgiler :)

      Sil