Pages

6 Ocak 2014 Pazartesi

47 RONİN...



Aksiyon, dövüş biraz da fantastik bir film. Japonya'nın tarihinde adı geçen 47 Ronin adına kaleme alınıp beyaz perdeye aktarılmış.

Hikaye güzel, aksiyon sahneleri ise gayet heyecanlıydı. Çok severek izlediğim bir film oldu. Sinema salonundan çıkarken hala söyleniyordum kendi kendime, "böyle bitmeseydi", "ama niye böyle oldu" :) Ben çok beğendim, tavsiye ederim izlemek isteyenlere.

"Ronin"  Japon kültürüne göre başlarında efendileri olmayan samuray savaşçıları demekmiş. İşte bu savaşçıların hikayesi işleniyor filmde. Onurlu samuraylar...

Ako denilen bölgede Lord Asano liderliğinde yaşayan samuraylar huzurlu bir hayat sürmektedirler. Fakat bu huzurlu ortam, İmparator olan Shogun Tsunayoshi'nin eşliğinde ülkeye ziyarete gelen Lord Kira sayesinde kaybolacaktır. Çünkü Lord Kira'nın Ako'yu ele geçirmek ve Lord Asano'nun kızı Mika'yla evlenmek gibi hayalleri vardır. Bu hayallerini bir bir gerçekleştirmek için planlarını uygulamaya başlar. 

Bir yandan da bebekken ormanda terkedilmiş ve ormanın tinsel varlıkları tarafından yetiştirilmiş olan melez Kai. Çocuk yaşlarında ormanda kaçarken bulunmuş olan ve Ako'da büyütülen melez Kai, Lord Asano'nun kızı Mika'yı imkansız bir aşkla sevmektedir. Aşkının karşılıklı olduğunu anladığı anda, aşkı için tüm zorluklara katlanarak sevdiği kızı Lord Kira'dan kurtarmaya çalışır.

Filmde çok şaşırdığım sahneler oldu. Mesela Japon kültüründe evine gelen misafire saldıran veya öldürmek isteyenler idamla cezalandırılıyormuş. Fakat bu cezayı veren imparator, mevkisi olan insanın idam edilerek ölmesinin onuruna yakışmayacağını düşündüğü için ona kendi  kendini öldürmesi için izin veriyor. Ve herkesin gözü önünde, üzerinde kefeniyle, önüne konan bıçakla kendi yaşamına son veriyor. Çok etkileyici bir sahneydi. Aslında film ile ilgili çok şey anlatmak istiyorum ama filmi izlemek isteyenler için daha fazla anlatmasam iyi olacak :)

Uzun zamandır izlediğim en iyi filmlerden biriydi. Kesinlikle tavsiyedir....

47 Ronin : Fotograf Cary-Hiroyuki Tagawa, Kô Shibasaki, Tadanobu Asano, Tanroh Ishida

47 Ronin : Fotograf Hiroyuki Sanada, Keanu Reeves

47 Ronin : Fotograf Hiroyuki Sanada

47 Ronin : Fotograf Keanu Reeves, Kô Shibasaki

47 Ronin : Fotograf Keanu Reeves, Kô Shibasaki

47 Ronin : Fotograf Rinko Kikuchi

47 Ronin : Fotograf Tadanobu Asano

47 Ronin : Fotograf Keanu Reeves


2 yorum:

  1. üfff hala gidicem ya böle filmleri de çok seviyom keanuyu da.
    :)
    sen de sevmişsin.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gitmelisin sende :) aksiyon fantastik. kedi gözlü kız var çok enteresan :)

      sevdim yaa, bikaç gün anlattım hatta çevremdekilere :)

      sende seversin eminim :)

      Sil