Pages

16 Ağustos 2013 Cuma

Karga



  Karga, 80'li yıllarda ilk olarak çizgi roman olarak hayata geçmiş ve çok sevilmiş. Daha sonrasında da tüm zamanların en iyi siyah beyaz çizgi romanı olarak tarihteki yerini almış.

 Çizgi romanın yaratıcısı James O'Barr kız arkadaşının bir trafik kazasında sarhoş bir sürücü yüzünden ölmesi üzerine bunalıma girmiş ve bu çizgi romanı hayata geçirmiş. Çizgi romandaki bütün karakterler kendi yaşamından gerçek isimlerdir.


Ayırca bu çizgi roman Uluslararası Çizgi Roman Festivalinde ödül alan ikinci çizgi roman olmuş. 

Gelelim filmin konusuna....

Eric Draven (Brandon Lee)  ve nişanlısı Shelly evlenmelerine bir gün kala, bir grup serseri çetesi tarafından evlerinde saldırıya uğrarlar ve öldürülürler. Ölümlerinden bir yıl sonra Eric'in mezarına gelen bir karga Eric için intikamın adı olacaktır. Mezarından dirilen Eric, onları katleden ve nişanlısına ölmeden gözü önünde tecavüz eden çetecileri bulup onları tek tek derslerini vermek için yola çıkar. 

Beni en çok etkileyen şey ise; çekimlerin bitmesine çok az bir süre kala, başroldeki Brandon Lee (Bruce Lee'nin oğlu) yanlış doldurulmuş bir silah yüzünden çekimler sırasında vurulması ve ölmesidir... Çizgi roman yaratıcısı James O'Barr'ın da tekrar hayattan soğumasına sebep olan bu ölüm unutulmayacak trajik anlardan biri olarak kayda geçmiş...








4 yorum:

  1. Çok acı olmuş.Gerçek hayatla kurgunun kesişmesi.Belki de ,hayatımızdaki bir çok olay için "aynı film gibiydi. " cümlesini kuruyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende çok üzüldüm duyunca. 'Aynı film gibiydi' ne kadar doğru bir cümle olmuş.
      Kesinlikle katılıyorum film gibi birçok hayat var aslında. bu da öyle olmuş. Üzücü :(

      Sil
  2. I-ı ben izlemeyemiyorum böyle filmleri..
    :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde bende izleyemem korku tarzında filmleri ama bunu izledim nasıl olduysa. Çok kötü değil ama yaa :)

      Sil