Pages

8 Nisan 2013 Pazartesi

Şirin mi Şirin ŞİRİNCE :)

Şirince
 Şirince, İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı ve Selçuk'a 8 km uzaklıkta tarihi mimarisi başarıyla korunmuş turistik bir köy. Eski isminin Çirkince olması çok gariptir :) Çünkü hakikaten adı gibi çok şirin bir köy Şirince.

19.yy'da bir Rum kasabasıymış, bağcılık ve incir üretimi ekonomisinde ilk sıralarda yer alıyor. Zaten gezerken en çok gördüğünüz şey şarap dükkanları...

Köy, Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de kopacak olan kıyamette güvenli bölge olduğu gerekçesiyle gündeme gelmişti kii Mayalar ne yazık ki hüsrana uğramış oldu :))

Ben Şirince'yi çoook sevdim, sadece sevmekle kalmayıp bayıldım resmen. Sokaklarında gezerken kendimi musmutlu hissettim, ağzım hep kulaklarımdaydı sanırsam :) Çok şirin cafeleri, butik otelleri, min mini dükkanları, rengarenk cıvıl cıvıl evleri ve özellikle kapı-pencereleri beni benden aldı...

NOT: Bol fotoğraflı bir yazıdır, hadi buyrun görsel şölene  :)
Şirince

Şirince


Girişinde bu konak göze çarpıyor. Eskiden okul binası olan bu tarihi bina şu anda Restoran olarak işletiliyor.
Restoranın girişine müze yapmışlar, içerisi ise tam tarihi bir müze gibi. Çok güzel dizayn edilmiş.



    Restoranın bahçesinde aşağıda gördüğünüz gibi bir sürü doğal ürün satılan küçük sergiler var. Turistik bölge olmasından dolayı her adımda birşeyler satılıyor. Pekmez , zeytinyağı ve ürünleri en çok satılanlardan. Tabi birde şarapları...




 Vee gelelim Pansiyon ve Kafelere.. En sevdiğim hatta dekorasyonlarına bayıldığım pansiyonlar.. Gezerken tek hissettiğim bende burada yaşamalıyım oldu :)













 Sokakları da çok şirin, restore edilen evleri de... Bi de bazı ufak tefek ilginçlikler çarptı gözüme. Gülümsedik beraberce :) Kapıların yanlarına terlikler asmışlar içine de sarımsak, kuru çiçekler, çanlar koymuşlar :) Bir kapıda da un eleği vardı, sebebini çok merak ettim açıkçası. Vardır bir hikmeti herhalde :)




Bu teyzemde kendi eliyle ördüğü çiçek taçlardan almamız karşılığında fotoğrafını çekmemize izin verdi :) Tonton teyze de çok şirin değil mi ama :) (BİM poşetine dikkat :))


    Vee baharın buram buram kokusunda çiçeksiz olmaz. Hele ki adım attığın her yerde papatyalar fışkırmışsa...




10 yorum:

  1. çok güzel fotoğraflar, geçen yıl gitmiştim ben de, insanları da çok sıcak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle çok güzel bir yer, ne güzel görmüşsünüz sizde :)

      Sil
  2. Çok güzel. Şirince gerçekten anlattığınız ve fotoğraflarla gösterdiğiniz gibi güzel bir yer. Ülkemizin önemli butik turizm mekanlarından bir yeri. Terlikler gerçekten merak uyandırıcı. :)

    Yazınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir kez daha gidip görmek isterim ben. Terlikler evet, bende hala merak içindeyim :) Bende çok teşekkür ederim..

      Sil
  3. maşallah iyi geziyon fotolar da yine çok canlııı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke dediğin gibi çok gezebilsem :) daha görmeyi istediğim çook uzun bir listem var :) fotoğraf benim tek hobim, seviyorum fotoğraf çekmeyi :)

      Sil
  4. kıyametten kaçmak için iyi yer seçimi yapmışlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Çok mantıklı bir seçim olmuş, hakikaten çok güzel. Şirin mi şirin bir köy :)

      Sil