Pages

30 Nisan 2013 Salı

Mim: Çocukken Oynadığımız Oyunlar?

 Bu mimi bana Sevgili Deeptone göndermiş, teşekkürler deep, elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım :)

Benim oyun alanım biraz farklıydı. Küçükken en yakın arkadaşlarım hep erkekti ve doğal olarak erkek oyunlarıyla oynamak en büyük eğlenceydi. Evimizin karşısında büyük bir arsa vardı, erkeklerde maç yapardım ve genelde kaleci olurdum, iyi yakalardım topları :) Haaa birde hırsız-polis oynardık çok. Elimizde oyuncak silahlar, minderleri de kendimize siper ederdik sözde, eller havaya yakaladım seni, dan dan dan :)))

Kız arkadaşlarla oynamaya başladığımda, kendimi elimde oyuncak bebeklerle falan hiç hatırlamam . Çamurdan tabak çanak yapmak en büyük eğlencemdi. Hatta tabaklara yine çamurdan meyveler yapar, fincan çaydanlık falan yapar, üstüne bi-iki saat kurumasını bekler ve onlarla evcilik oynardık :) Tam bi sokak çocuğuydum yani :) Bebeklerimi de hiç oynamaz saklardım, şimdi evimde o dönemden ve sonraki dönemlerden kalma bir sürü oyuncağım var :) Şimdi evime gelen çocuklar oynuyor, benim kıyamayıp oynamadığım oyuncaklarımla...

Daha sonra hatırladığım birçok oyun var. 

İp oynardık 'elma estesya, estesya da viktorya' :)) İki kişi karşılıklı, bağladıkları ipi ayaklarına geçirir, biri de ortada ipe değmeden üzerinden atlardı :) 

Yedi kiremit oynardık , en sevdiğim oydu :) Yedi tane kiremit yada taşı üst üste koyar ve belli bir sınırdan topla o taşları yıkmaya çalışırdık. Bir kişi ebe olurdu. Taşlar yıkılınca deli gibi kaçışır ebe yakalamadan o taşları üst üste dizmeye çalışırdık :)

Tabi klasik yakan top oynardık, birde yakalamaca. Deli gibi koştururduk ordan oraya :)

Bi an çocukluğumdaki o heyecanı yeniden yaşadım gibi. Çok teşekkür ederim Sevgili Deeptone, bana eski ve unuttuğum güzellikleri hatırlattığın için....

3 yorum:

  1. bunu bikaç kere okudum.
    şanslıymışsın çocukluğunda.
    :)
    elma estesya, estesya da viktorya.
    bunu yazdım bi yere, ezberlemeye çalışıyorum.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet şanslıydım sokak oyunlarına doydum :)
      hahahahh ezberle ezberle çok eğlenceli :)

      Sil
  2. Outstanding stоry there. What occurred after?
    Gooԁ luck!

    My wеb sіte ... http://Oyunlarr.com

    YanıtlaSil