Pages

1 Nisan 2013 Pazartesi

Lise Yıllarında 1 Nisan Şakası

Yıllar önce lise çağlarımdayken, sınıf hocamıza şaka yapacağız derken kendimiz şakalanmıştık :)) Hala her 1 Nisan da aklıma gelir anlatır gülerim halimize. Olay üstüne olay :)



Biz 2 kız 2 erkek arkadaş planlamıştık aslında şakayı ama sonradan bütün sınıf dahil oldu. Olay ondan sonra başladı ya tabi :)

Lise sondayız, üniversite sınavına hazırlanıyoruz. Okulda adımız inekler sınıfıydı :) Sayısal öğrencisi olmamızdan sanırsam, diğer bölüm öğrencilerin aksine teneffüslerde bile deli gibi test çözdüğümüz zamanlar. Diğer katlarda cümbüş varken bizim kattan tık çıkmazdı, hatta bazen bizim sınıfın kapısını açıp "bunlar inekler olum çıkmazlar " diyip kapıyı kapatan arkadaşlara çok tanık olmuştuk :)) Hakikaten her okulda öyle miydi yoksa bi tek bizim okulda mı sayısalcılar böyle çalışkan görünümündeydi hala merak ederim :)

Ders Biyoloji, Elif Hocamız çok narin bir kadın... Açıkçası ilk başta Elif Hocaya yapmayalım bu şakayı kadın çok üzülür dedik ama sonra çocukluk işte, amaaann bişey olmaz deyip kararlaştırdık her şeyi.

Çağrı arkadaşımızın beyninde bi sorun vardı, derslerde bazen bayılırdı ve hiç bir zaman yalnız bırakmazdık sınıfça arkadaşımızı. Hocalarda biliyordu bunu, o yüzden hep anlayışlılardı bizim sınıfa karşı. Tabi biz o anlayışı yerle bir edene kadar...

Çağrı'nın fikriydi ilk başta. Şakalar için kan torbaları satılıyordu, patlatınca kan görünümü veriyordu. Derste Çağrı izin isteyecekti, tam kalktığı anda ağzına koyduğu kan torbasını patlatacaktı ve yere düşecekti. Biz o arada panik olacaktık falan filan derken kadını baya bi korkutup üzerine mutlu olacaktık.... Düşününce şimdi bile kendime kızıyorum, böyle bi şaka yapılır mı bi insana diye ama ne fayda...

Neyse Hoca girdi ders işlemiyordu, test çözmemiz için izin verdi. Tam istediğimiz gibi oldu açıkçası, hoca aralarda dolaşıyor biz bir yandan sessiz sedasız test çözüyoruz. Sonra Çağrı bize göz attı başlıyoruz diye ve hocadan izin istemek için ayağa kalktı. Tam planladığımız gibi birden yere düştü ve ağzından kan gelmeye başladı. Hoca şoka girdi birden, Çağrı ne oldu falan demeye kalmadan bizim sınıfın matrak erkekleri kahkahalarla "Çağrıı ne oldu sana, hemen tutun kaldıralım" diye üzerine üşüştüler Çağrının. Kahkaha atıyorlar bi yandan, tabi onlar gülünce bizim Çağrı da bastı kahkayı. Elif Hoca hala şokta garibim. Böyle şaka mı olur aşk olsun size dedi ama ağlayacak neredeyse.

Neyse rezil olan şakamız bitince Çağrı ve Hasan lavaboya, Çağrı'nın ağzındaki kan görünümlü boyadan kurtulmaya gittiler. Biraz sonra sınıfın kapısı çaldı. Kapıdaki Hasan: " Hocam izniniz olursa kızlar gelebilir mi?" diye ben ve arkadaşım için izin istedi. Biz ne oldu ki acaba diye merakla çıktık kapıya. Bi de ne görelim. Kahkaha atmaktan karnımıza ağrılar giriyor resmen. Çağrı'nın kan diye satın aldığı boya yüzüne bi güzel yerleşmiş, çıkmamış. Ağzı olduğu gibi kıpkırmızı :))))

Gülen Bebek Resimleri

Hay Allah, gülsek mi ağlasak mı :)) derken Hasan'ı tekrar gönderdik sınıfa. Git sınıftan ıslak mendil al gel diye. Bu koşa koşa gitti gelmedi bir türlü, sonra bende arkasından gittim, dönerken yine koşuyoruz ama. Koşarken bi anda Hasan'ın saati kolundan çıktı ve bizim 2 sınıf ötemizdeki bi sınıfın kapısının altından girdi içeri. Ben yine başladım gülmeye :) İçeride ders işliyorlar belli ama mecbur gireceğiz artık.

Hasan sınıfın kapısını çaldı ve tam elini kapının koluna attı kiii eli kalkmıyo :)) Kapının kolunu boyamışlar, Nisan 1 şakası diye :D Neyse eli kurtardı ama bi yandan şaşkın bi yandan sınıftaki Hoca yüzüne bakar ne var diye ben arkada hala gülüyorum :) Saatim düşmüş Hocam sınıfa girdi kapının altından onu alabilir miyim dedi. Hoca ne dese beğenirsiniz. "Sen beni salak mı sandın ? Hem bilerek at kapının altından bi de bilmiyormuş gibi davran. Yetti artık şakalarınız." Garibim Hasan şokta :D Hocam valla koşarken düştü,ben niye atıyım şöyle böyle derken ikna edemedik adamı. Git tenefüste çöpten alırsın saatini demez mi? :))

Çağrının yüzündeki boyadan kurtarmaya çalışırken bi de Hasan'ın elindeki boya ve çöpten çıkan saati eklendi temizlik seferine :D:D Komedi üstüne komedi :D

Güzel günlerdi lise çağları... Hep böyle gülerek hatırlayabiliriz umarım ... :))


4 yorum:

  1. ha haaaaaa şaka acımasızmış sonu ise komik.
    hoş anı yaaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakkaten öyle oldu. acımasız ama komik :)
      güzel günlerdi bee :)

      Sil
  2. ayyy çok güldümm yaaaa :) hocanız hala yaşıyordur umarım:))) hasanla çağrıda bi daha şaka yapmamaışlardır :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocamız yaşıyor ama Allahtan sene sonuydu. Çünkü Çağrı bi kez daha bayılsa hiç kimse inanmazdı herhalde :) gülümseyerek anımsadığım bi kaç şeyden biriydi bu anı da :)

      Sil