Pages

12 Şubat 2013 Salı

İlk Mim : Hangi Şekilde Kitap Okursunuz?


  Mim yazılarını genel de zevkle okurum, çünkü yazan kişiyi az da olsa tanıma şansına sahip olabiliyor insan. 
Sevgili Değmesin Yağlı Boya blogu sahibesi, sımsıcak yüreğiyle kısa zamanda gönlümde kocaman bi tahta sahip olan, gönül dostum mimlemiş beni. Bende ilk mim olması dolayısıyla sanırsam pek bi heyecanlandım, umarım sıkmam kimseyi...


Eveeett gelelim "hangi şekilde kitap okursunuz?" kısmına...

Kitap okumak benim rahatlama şeklim. Bi nevi psikoterapi benim için. Ne zaman içinden çıkamayacağım bi durumla karşılaşsam, ne zaman düşüncelerle zihnimin darmadağın bir hale dönüşse ve kendimden kaçmak istesem, tek ve en güzel alternatif: kitap okumak...

Özellikle son zamanlarda deyim yerindeyse 'deli gibi okuyorum' :)) Tabi sadece canım sıkkın olduğunda değil, normal zamanda da kendimi kitapla ödüllendiriyorum hep :) evet bugün yeterince çalıştın, biraz da kendini kitaplara ver cinsinden...

Kitap okurken tamamen girerim kitabın içine, okumakla kalmam yaşarım her bir anını. Bu bi romanda olabilir, bi köşe yazısı da, bi söyleşi de, bi makale topluluğu da.. Öğrenmenin bitmez tükenmez bir derya olduğunu düşünüyorum ve her bir zerresini özümseyerek okuyorum kitapların... Ayrıca kitap okurken mutlaka yanımda küçük bir ajanda ve kalem bulunur. Kitapları çizmeye kıyamam açıkçası, tertemiz kalsın isterim. O yüzden altını çizmeye kıyamadığım cümleleri ajandama not ederim.

Bide küçük bi ayrıntı; kitap ayraçlarımı da genelde kendim yaparım.


Son zamanlarda evde kitap okuyamıyorum pek fazla. İş yerinde bulduğum her fırsatta görüldüğü şekilde dalıyorum resmen kitaplara :))


En sevdiğim okuma şekli ise yağmur yağarken pencere önünde koltuğuma gömülmek, yanında sıcacık bir kahve, ohhh değmeyin keyfimee :)))

Geceleri okuyamıyorum pek fazla,çünkü ahh o rüyalar yok muu :)) Bu ara genelde polisiye, dedektiflik kitapları okuduğum için rüyalarımda ne cinayetler ne entrikalar dönüyor sormayın gitsin. Ben herşeyi bilinç altıma kaydediyorum sanırsam, dedim ya rüyalarla başım dertte :) Kitap okuyup yatarsam, rüyalarımda koşturmaktan yorgun uyanıyorum sabahları ve o yorgunluk gün boyu geçmiyor.

Gerçek şu ki kitaplar benim vazgeçilmezim.. Yolculuğu çıkarken yanıma ilk aldıklarımdan,kitap ve not ajandam...

Mim için çok teşekkür ederim ablacım, böylelikle ilklerime tamamen girmiş oldun :)) En derin ve kuvvetli sevgilerimi gönderiyorum sana...

Çok fazla blog arkadaşım yok hala ama bende kabul ederlerse bi kaç arkadaşa bu mimden göndermek istiyorum...

Küçük Mutluluklar Dükkanı, Evim İçin Herşey, Happythankyoumoreplease mimlendiniz, şimdiden kolay gelsin arkadaşlar :)




9 yorum:

  1. beni de mimlemişsin yazmaya çalışacağım canım son zamanlarda pek kitap okumuyor olsamda:) bu arada mailini kontrol et sana birsey gönderdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet mimledim, fırsat bulursan yazarsın canım. Evet gördüm mailini,çookk güzel olmuş,çok teşekkür ederim :))

      Sil
  2. çok keyifli bir paylaşım olmuş yüreğinize sağlık. çok güzel bir ortak özelliğimiz olduğunu görmek beni ayrıca sevindirdi elbet:))) böyle güzel bir konuda mimlenmiş olmak ise daha da keyifli. bakalım ben neler demişim kitaplarımla aramdaki aşkıma dair :)))
    kitap dolu günler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,bende sevindim şimdi ortak yönlerimiz varmış demek :) heyecanla bekliyorum yazını o zaman.. Sevgiyle..

      Sil
  3. Ha ha tatlim :) okuma gece mece oyle kitaplar pesinde geliyorlar anla artik daha tatli daha guzel kitaplar okuyabilirsin..mim cok guzeldi canisi tebrik ederim :) kitap ayiraclarini da merak etmedim degil bu arada..
    Sevgiler canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) güzel de olsa konusu yine aynı dert,pembe rüyalarda dolaşıyorum bu sefer ayrılıklar aşk acıları :)) entrika çok bende :) teşekkür ederim ben tekrar bi köşende bana da yer verdiğin için. Kitap ayraçlarını da inşaallah çekerim bi ara, işler pek yoğun da bu ara, Sevgiler ablacım...

      Sil
  4. Cok keyifli bir mim :) cevabini da zevkle okudum. en kisa zamanda yapacagim canim, tesekkur ederim beni de mimledigin icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Heyecanla bekliyorum bende canım :)

      Sil
  5. Canınız mı sıkkın?Moraliniz mi bozuk?Kitaplardan daha güzel çare mi olur?Özellikle Hüseyin Rahmi Gürpınar favorim.Hem kahkahalarla gülüyorum,hem de hayata dair düşünüyorum üstadı okurken...2022'de hepimize kitap ve umut dolu günler diliyorum.Ne de olsa her kitap denize bırakılmış,içinde mektup olan bir şişedir.

    YanıtlaSil